Λίγες ημέρες πριν είχε σκάσει σαν βόμβα η είδηση του διαζυγίου του με τη διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια, με την οποία όλα ξεκίνησαν το 2010 στο set του τραγουδιού “Waka Waka”, που ήταν και το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Αφρικής. Ας κάνουμε μια αναδρομή στη σχέση ενός εκ των διασημότερων ζευγαριών παγκοσμίως, που τελικά έληξε άδοξα. H μόνη… σχέση που δε θα σας προδώσει ποτέ πάντως είναι αυτή με το Betarades.gr το κορυφαίο ενημερωτικό σάιτ για προγνωστικά στοίχημα στην Ελλάδα και έναν εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Το 2020 το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε τη Σακίρα και τον Ζεράρ Πικέ στη λίστα με τα πιο ισχυρά ζευγάρια παγκοσμίως. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα γράφτηκε ο επίλογος της σχέσης τους, σχεδόν 12 χρόνια μετά την γνωριμία τους. “Δεν ήμουν φαν του ποδοσφαίρου και δεν γνώριζα ποιος ήταν. Ωστόσο όταν είδα το βίντεο του “Waka Waka” είπα, “Αυτός είναι όμορφος. Λίγες ημέρες μετά έγινε η γνωριμία μας”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Κολομβιανή σταρ σε συνέντευξη της για το πως γνωρίστηκε με τον Ζεράρ Πικέ. Οι δυο τους απέκτησαν δύο γιους, τον Μίλαν και τον Σάσα, έχουν γενέθλια την ίδια μέρα, αν και η Σακίρα είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερη.

Η αρχή του love story τους

Όλα ξεκίνησαν το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του επίσημου τραγουδιού του Μουντιάλ, «Waka Waka (This Time for Africa). Ο Πικέ ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο βίντεο του τραγουδιού, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν η αρχή όλων. “Όλα ξεκίνησαν όταν βρισκόμασταν στη Νότια Αφρική και της έστειλα μήνυμα. Η Σακίρα ήταν ήδη εκεί, καθώς τραγούδησε στην τελετή έναρξης και τη ρώτησα πως ήταν ο καιρός εκεί. Ήταν μια τυπική ερώτηση και η κλασική απάντηση σε αυτή είναι να φέρεις ζακέτα. Ωστόσο, ξεκίνησε να μου λέει για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κάθε στιγμή και έτσι έφτασα να της πω ότι πρέπει η Ισπανία να πάει στον τελικό της διοργάνωσης, προκειμένου να τη δω ξανά, γιατί θα τραγουδούσε στον τελικό”, ανέφερε σε συνέντευξη του ο ίδιος. Φυσικά η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ισπανία όχι μόνο κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό αλλά αναδείχθηκε και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Το 2011 οι δυο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν, ενώ μια από τις πιο χαρακτηριστικές τους φωτογραφίες, είναι από τη συναυλία της Σακίρα στη Βαρκελώνη τον Μάιο του 2011, με τον Πικέ να ανεβαίνει στην σκηνή, ενώ λίγο αργότερα οι δυο τους “πιάστηκαν” να φιλιούνται στα παρασκήνια.

Έναν χρόνο αργότερα η Σακίρα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ανακοίνωσε πως περιμένει το παιδί του Πικέ, το οποίο και καλωσόρισαν στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2013.

Το “όχι” στον γάμο και το δεύτερο παιδί

Έπειτα από τρια χρόνια σχέσης η ερώτηση την οποία καλούνταν να απαντήσουν οι δυο τους ήταν το αν θα παντρευτούν. “Έχουμε ήδη κάτι ουσιαστικό. Αγαπάμε ο ένας τον άλλον και έχουμε αποκτήσει ένα μωρό. Ο γάμος δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή τη στιγμή κάτι. Ωστόσο, αν ποτέ αποφασίσω να παντρευτώ, αυτός είναι ο ένας. Ο Γάμος με τρομάζει. Δεν θέλω να με βλέπει ως γυναίκα του αλλά ως το κορίτσι του. Θέλω να πιστεύει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο”, είχε δηλώσει η Σακίρα. Η οικογένεια τους συνέχισε να μεγαλώνει, αφού το 2014 οι δυο τους ανακοίνωσαν πως περιμένουν το δεύτερο παιδί τους. Τον Ιανουάριο του 2015 ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος τους, τον οποίον ονόμασαν Σάσα. Το 2017 η ίδια κυκλοφόρησε το τραγούδι “Me enamore”, στο οποίο εξηγεί πως ερωτεύτηκε τον Πικέ αλλά και πως δημιούργησαν μαζί μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Το άδοξο τέλος

Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού όπως έγινε γνωστό οι δυο τους αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Τα δημοσιεύματα ωστόσο γύρω από τη σχέση τους είναι πολλά και δείχνουν ότι οι δυο τους το τελευταίο διάστημα είχαν αρκετά προβλήματα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Πικέ είχε ήδη σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια, ενώ στο παρελθόν είχε απατήσει ξανά τη Σακίρα, με τη μητέρα ενός συμπαίκτη του. Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δύο τους είχαν ανοιχτή σχέση με μοναδική προϋπόθεση να εμφανίζονται μαζί δημόσια. “Με λύπη μας επιβεβαιώνουμε ότι οι δρόμοι μας χωρίζουν. Για την ευημερία των παιδιών μας, τα οποία αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητά μας, σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική τους ζωή. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας”, αναφέρει η ανακοίνωση για τον χωρισμό τους.