Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε την Πέμπτη «γελοίες» τις κατηγορίες του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει την Τετάρτη, το βράδυ πως το ΝΑΤΟ έχει «ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες».

«Ειλικρινά είναι αρκετά γελοίο. Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Δεν είναι απειλή για κανένα», δήλωσε ο Σολτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Ο Πούτιν είναι μάλλον αυτός που έκανε τον ιμπεριαλισμό σκοπό της πολιτικής του» λέγοντας πως «οι γειτονικές χώρες» της Ρωσίας αποτελούσαν «τμήμα της χώρας του», πρόσθεσε ο γερμανός καγκελάριος.

«Αυτό είναι ο ιμπεριαλισμός και αυτό δεν μπορεί να αποκληθεί διαφορετικά», συνέχισε ο Σολτς.

«Οι χώρες ηγέτες του ΝΑΤΟ επιθυμούν (…) να υπογραμμίσουν την ηγεμονία τους, τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες τους», είχε καταγγείλει χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ασκαμπάντ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν.

«Η έκκληση προς την Ουκρανία να συνεχίσει τις μάχες και να αρνηθεί τις διαπραγματεύσεις απλώς επιβεβαιώνει την υπόθεσή μας ότι η Ουκρανία και το καλό του ουκρανικού λαού δεν είναι ο στόχος της Δύσης και του ΝΑΤΟ, αλλά ένα μέσο για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα», είχε προσθέσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ