Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για κακουργηματικά αδικήματα τα οποία διέπραξαν στην υπόθεση της Novartis παραπέμπονται να δικαστούν με αμετάκλητο βούλευμα  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία.

Οι ανώτατοι δικαστές, σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς  διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Mανώλη καθώς έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται  γι’ αυτούς η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη.

Τέλος, οι δικαστές ευθυγραμμίστηκαν με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά τους καταγγελλόμενους δημοσιογράφους απαλλάσσοντας τους από κάθε κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί.