Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) συγγενείς και φίλοι στον Κωνσταντίνο Τζούμα.

Η κηδεία του ηθοποιού, ραδιοφωνικού παραγωγού και συγγραφέα, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 78 ετών, πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το «παρών» έδωσαν και πολλοί συνεργάτες του, μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ο Ρήγας Αξελός, η Θέμις Μπαζάκα, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, η Ελένη Κοκκίδου, ο Ερρίκος Λίτσης.

Στα στεφάνια που κατατέθηκαν ξεχώρισε εκείνο του Γιάννη Μώραλη, του δημάρχου Πειραιά, ο οποίος εκτιμούσε πολύ τον Κωνσταντινο Τζούμα και το έργο που προσέφερε στον ελληνικό πολιτισμό.

Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια «πάλευε» με τον καρκίνο

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927, Ακροπόλ, Οι απέναντι, Ρεμπέτικο, «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι, ενώ η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.