Εγκλωβισμένοι παραμένουν δεκάδες Έλληνες στο αεροδρόμιο της Ρώμης, «Τσιαμπίνο», μετά από ακύρωση πτήσης τους προς Θεσσαλονίκη. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι εκτός από την ατελείωτη αναμονή έχουν να αντιμετωπίσουν και «καψόνια», καθώς παραμένουν εκεί χωρίς νερό και κλιματισμό.

Ο δημοσιογράφος Λευτέρης Ζαβλιαρής που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σημείο μίλησε στο Mega για την περιπέτεια που βιώνουν οι επιβάτες.

«Η πτήση μας ακυρώθηκε και κανείς δεν μας λέει τι θα κάνουμε. Είμαστε περισσότεροι από 80 Έλληνες και κάποιοι Ιταλοί. Έχει ακυρωθεί άλλη μία πτήση. Η πτήση ήταν για Ρώμη – Θεσσαλονίκη. Μας είπαν να πάμε σε ένα ξενοδοχείο και να πηγαινοερχόμαστε. Το ξενοδοχείο είναι μακριά. Μείναμε εδώ, έκλεισαν τον κλιματισμό, έκλεισαν το νερό στις τουαλέτες, θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Περιμέναμε όλη νύχτα να δούμε τι θα γίνει», είπε στο Mega ο Λευτέρης Ζαβλιαρής.

«Συνέλαβαν πριν λίγο και έναν συμπατριώτη μας, υπήρξε ένταση. Η πρεσβεία δεν κάνει τίποτα. Μέχρι τις 2 Ιουλίου δεν υπάρχει καμία πτήση για Θεσσαλονίκη από εδώ. Είναι κλεισμένες όλες», εξήγησε ο ίδιος.

Η έκρηξη που εμποδίζει τις πτήσεις

Ο λόγος που δεν έγινε η επιβίβαση των Ελλήνων δεν έγινε ποτέ λόγω πυκνών καπνών που προκλήθηκαν στην περιοχή από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε παιδική κατασκήνωση που στεγάζεται λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν οι πυκνοί καπνοί να είναι ορατοί ακόμη και στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να ακυρωθεί μια σειρά από πτήσεις -μεταξύ αυτών και εκείνη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.