Η… αφλογιστία στην επίθεση στο πρώτο κομμάτι του αγώνα πλήγωσε την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η οποία και ηττήθηκε με σκορ 12-7 από την Ολλανδία, στη φάση των «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου, μένοντας έτσι εκτός της συνέχειας των ημιτελικών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, βρήκε κάπως τον ρυθμό τους στην επίθεση από το τρίτο οκτάλπτο και μετά, όμως κάθε φορά που σκόραρε και ετοιμαζόταν για την αντεπίθεσή της, οι Ολλανδέζες έβρισκαν τον τρόπο να κρατούν τη διαφορά πάνω από τα τρία γκολ και έτσι να φτάσουν στη νίκη και την πρόκριση.

Πλέον η Ελλάδα θα αγωνιστεί με την ηττημένη του άλλου προημιτελικού, ανάμεσα σε Ουγγαρία και Αυστραλία, με φόντο την πέμπτη θέση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας, καθώς μπόρεσε να βρει γκολ με την Μαργαρίτα Πλευρίτου, όμως οι Ολλανδέζες αντέδρασαν. Πίεσαν στην άμυνα τους, όπου και η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δεν είχε σωστές επιλογές επιθετικά, ενώ κατάφεραν αν βρουν δύο γκολ από τα δύο μέτρα και τη θέση της φουνταριστού, ενώ το 3-1 έγινε από τη Φαν ντε Σλουτ με μια ωραία λόμπα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας συνέχισε να έχει πολλά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι, με τις Ολλανδέζες να το εκμεταλλεύονται και να καταφέρνουν να αυξήσουν τη διαφορά τους με το τέλος της περιόδου, φτάνοντας στο +3 χάρη στο 6-3 με το οποίο και προηγήθηκαν.

Το πρώτο μισό του τρίτου οκταλέπτου εκτυλίχθηκε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται επιθετικά, κάτι που άλλαξε στο δεύτερο μισό. Η Εθνική μας βρήκε γκολ, όμως η Ολλανδία είχε πάντα την απάντηση. Έτσι η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα και το 9-6.

Περισσότερα σε λίγο…