Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του 42χρονου άνδρα στη Ραφήνα σε νυχτερινό κέντρο.

Ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο προσαχθέντων για τη δολοφονία, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει όλα όσα διαδραματίστηκαν, σύμφωνα με τον εντολέα του, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Η παρέα των τεσσάρων – δύο συλληφθέντες και δύο άτομα που προσήχθησαν και τελικά αφέθηκαν ελεύθερα – βρίσκονταν στο μπαρ από όπου ξεκίνησε η μοιραία συμπλοκή.

Τον βρήκε αιμόφυρτο

«Δεν ήταν μπροστά, έγιναν κανά δυο περιστατικά, αλλά σε αυτό που έγινε -το τραγικό- είχε φύγει ο δικός μου ο πελάτης για άσχετο λόγο από το μαγαζί όπου έγινε ο τσακωμός» λέει στο newsit.gr ο Παναγιώτης Γαργαρέτας. «Επέστρεψε λίγο πιο μετά στο μαγαζί και είδε τον άνθρωπο κάτω αιμόφυρτο και μάλιστα του παρείχε και τις πρώτες βοήθειες. Αυτό πρόεκυψε και από το υλικό από τις κάμερες και ήταν ένας από τους λόγους που αφέθηκε ελεύθερος. Προσήχθη γιατί ήταν στην παρέα, σαν μάρτυρας», συμπληρώνει.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος περιγράφει πώς έγινε, σύμφωνα με τον πελάτη του, το τραγικό συμβάν. «Στην αρχή έγινε μία μικροπαρεξήγηση, ένα σπρώξιμο που το είδε ο εντολέας μου, όμως στο δεύτερο, το τραγικό περιστατικό που επήλθε ο θάνατος του 42χρονου δεν γνωρίζει πώς συνέβη, γιατί δεν ήταν μπροστά. Είχε αποχωρήσει για κάποια λεπτά για άσχετη αιτία και μετά επέστρεψε και είδε δυστυχώς το θύμα κάτω και δεν είχε καταλάβει καν ότι ο αιμόφυρτος άντρας ήταν ο άνθρωπος που είχαν μαλώσει προηγουμένως».

Του είχε γυρίσει η γλώσσα

Συγκλονιστικά είναι όμως όσα αποκάλυψε ο νεαρός στον δικηγόρο του, Παναγιώτη Γαργαρέτα, ότι την ώρα που τον βρήκε αιμόφυρτο στον δρόμο, ο άτυχος 42χρονος ανέπνεε. «Αμέσως έτρεξε να βοηθήσει, νομίζω του είχε γυρίσει η γλώσσα του ανθρώπου και του άνοιξαν το στόμα με κλειδί, του τράβηξαν τη γλώσσα, ανέπνεε εκείνη την ώρα».

Ο κ. Γαργαρέτας μιλάει και για όσα ο πελάτης του, τού είπε για την σιδηρογροθιά που είχε αναφερθεί ότι χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή. «Ο εντολέας μου έμαθε ότι δεν υπήρχε σιδηρογροθιά, αλλά ότι είτε του έριξε γροθιά είτε τον έσπρωξε και εκείνος έπεσε κάτω και χτύπησε άσχημα και άνοιξε το κεφάλι του. Έτσι μου το περιέγραψε». Μάλιστα ο δικηγόρος του άντρα που έχει αφεθεί, πλέον, ελεύθερος τονίζει στο newsit.gr ότι «τα πέντε παιδιά είναι όλοι φίλοι, έχουν μεγαλώσει και ζουν στην Ραφήνα. Ο πελάτης μου λέει ότι είναι όλοι τους φυσιολογικά παιδιά και μάλιστα για τον έναν κατηγορούμενο μου λέει ότι έβλεπε τσακωμό και έφευγε».