Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο «Sky Sports» ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του ως προπονητής, τονίζοντας ότι δεν είναι γεννημένος ηγέτης και ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η στρατηγική.

Οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο:

«Είναι στη φύση του ποδοσφαίρου που θέλεις να είναι στο άθλημα για πολλά χρόνια. Εάν δεν αγαπάς το ποδόσφαιρο και έχεις πετύχει τα πάντα, απλά σταματάς και απολαμβάνεις τα μετάλλιά σου.

Και έπειτα απολαμβάνεις τη ζωή εκτός ποδοσφαίρου. Εάν όμως αγαπάς το ποδόσφαιρο, δεν θέλεις να σταματήσεις. Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, δεν νιώθεις ότι γερνάς.

Αισθάνεσαι φρέσκος, αισθάνεσαι νέος και αυτό το συναίσθημα το έχεις μέχρι τις τελευταίες ημέρες σου. Οπότε, το κίνητρο είναι μέρος του dna.

Το να έχεις ηγετικές τάσεις, σημαίνεις ότι ο κόσμος σε ακολουθεί. Και για να το κάνει αυτό, σημαίνει ότι πιστεύουν σε σένα. Συνήθως πιστεύουν σε σένα όταν υπάρχει ενσυναίσθηση και ειλικρίνεια.

Όσον αφορά στο τι σημαίνει η λέξη «ηγέτης» για μένα, σημαίνει την ευθύνη που έχεις να μην απογοητεύσεις τους ανθρώπους σου. Οφείλεις να είσαι μαζί τους και για αυτούς, όλη την ώρα. Θα πρέπει να σε εμπιστεύονται

Δεν θα έλεγα πως είμαι γεννημένος ηγέτης. Αντίθετα, σε νεαρή ηλικία, θα έλεγα πως ήμουν ένας σιωπηλός ηγέτης. Όμως η δουλειά μου δεν μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι ένας σιωπηλός ηγέτης, κάτι που είναι η φύση μου.

Θα πρέπει να βρίσκομαι σε δημόσια θέα συνεχώς, θα πρέπει να επικοινωνώ μέσω των social media συνεχώς και αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Το κλειδί για την επιτυχία παραμένει το ίδιο, όλα έχουν να κάνουν με τη στρατηγική. Δεν μπορείς να προβλέπεις τα πάντα, αλλά όσο πιο προετοιμασμένος είσαι τόσο μειώνεις το απρόβλεπτο.

Αυτό σε κάνει να κάνεις επιλογές και να παίρνεις αποφάσεις ευκολότερα. Ξέρεις ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες έχουν κάποια ρίσκα, αλλά θα πρέπει να προσπαθείς να μειώσεις αυτά τα ρίσκα μέσω της όσο το δυνατόν καλύτερης προετοιμασίας».