Σε διαμαρτυρία ενάντια στην χθεσινή οπισθοδρομική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο ακύρωσε τον εμβληματικό νόμο «Ρόου εναντίον Γουέιντ» που κατοχύρωνε το δικαίωμα στην άμβλωση, καλεί η φεμινιστική Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 μ.μ., μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία.

«Για να συμπαρασταθούμε στο γυναικείο κίνημα στην Αμερική αλλά και να στείλουμε δυνατό μήνυμα και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “κάτω τα χέρια από τα σώματα μας”. Ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις με ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις και χρηματοδότηση» τονίζει οργάνωση.

Το κάλεσμα:

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατάργησε το δικαίωμα στην άμβλωση. Πρόκειται για απόφαση που γυρίζει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω. Είναι μία επίθεση στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των σωμάτων των γυναικών, μία επίθεση στην υγεία των γυναικών. Τρία από τα μέλη του Δικαστηρίου είχαν διοριστεί από τον ακροδεξιό, σεξιστή, πρώην πρόεδρο Ντ. Τράμπ.

Εικοσι πέντε εκατομμύρια γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαγόρευση αυτή. Οι φτωχότερες γυναίκες, οι γυναίκες της εργατικής τάξης, οι έγχρωμες γυναίκες, όσες μένουν σε αγροτικές περιοχές, οι ανασφάλιστες θα πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα. Οι “παράνομες” εκτρώσεις θα εκτιναχθούν, θα γίνονται μακρία από οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες χιλιάδων θανάτων γυναικών.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες και εγκύους στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά θέλουν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τα αγέννητα παιδιά. Η υποκρισία περισσεύει.

Εκατομμύρια γυναικών κατέβηκαν στους δρόμους των ΗΠΑ ενάντια στην απαγόρευση των εκτρώσεων όλο το τελευταίο διάστημα. Μαζί τους βρεθήκαμε διεκδικώντας τα δικαιώματα στο να ορίζουμε τα σώματα μας, στις ελευθερες και δωρεάν εκτρώσεις, στην αντισύλληψη, εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον πλανήτη.