«Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, χωρίς να διευκρινίσει ότι αυτό του επιβάλλει η ιδεολογία του. Για αυτό και η υπόσχεσή του ότι δεν θα το ξανακάνει, έχει τόση αξιοπιστία όση και ότι ο ήλιος θα βγει από τη Δύση», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα όσα στη συνέντευξή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως, «την ώρα που η ανεργία έχει πέσει σε χαμηλά δεκαετίας, οι εργαζόμενοι στη χώρα ξεπερνούν μετά από πολλά χρόνια τα 4 εκατ., οι φόροι έχουν μειωθεί δραστικά και οριστικά και η κυβέρνηση τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας βλέπει την Ελλάδα με παραμορφωτικά κομματικά γυαλιά».

Τραμπισμός αλά γκρέκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, μάλιστα, τα περί «τραμπισμού αλά γκρέκα», που αποδίδει το τελευταίο διάστημα στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως, «επειδή αδυνατεί (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) να πει κάτι ουσιαστικό για τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων και της πατρίδας, καταφεύγει στα χαρακτηριστικά του ‘τραμπισμού αλά γκρέκα’: τη μυθομανή σκανδαλολογία, την ηθική σπίλωση, τα ψέματα και την πολιτική εξαχρείωση».