Νέες απολύσεις, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 3% του συνόλου των εργαζομένων, αποφάσισε η διοίκηση του Netflix, έναν μήνα αφότου η εταιρεία streaming κατάργησε περίπου 150 θέσεις στον απόηχο της πρώτης απώλειας συνδρομητών μετά από μια δεκαετία διαρκής ανόδου.

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», ανέφερε το Netflix σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη. «Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση», πρόσθεσε το Netflix αναφερόμενο στους νέους απολυμένους…

Το Netflix είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές τον Απρίλιο ότι θα αποσύρει μέρος της επενδυτικού του προγράμματος τα επόμενα δύο χρόνια.

«Συνετή» διαχείριση

Ο Spencer Neumann, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι το Netflix προσπαθεί να είναι «συνετό» σχετικά με την απόφαση να περιορίσει το επενδυτικό του πρόγραμμα και αυτή η επιλογή του αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται ο χώρος του streaming στον οποίον δραστηριοποιείται. Ωστόσο η εταιρεία εξακολουθεί να σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο.

Ο ένας εκ των δύο CEO, Reed Hastings, δήλωσε από τη μεριά του ότι η εταιρεία διερευνά επίπεδα χαμηλότερης τιμής, που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους συνδρομητές μετά από χρόνια αντίστασης στις διαφημίσεις στην πλατφόρμα.

Το Netflix επίσης σχεδιάζει να καταπολεμήσει την ανεξέλεγκτη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Η εταιρεία εδώ και καιρό αναφέρεται στο γεγονός ότι εκτός από τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν, περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποιούν την υπηρεσία της μέσω κοινής χρήσης λογαριασμού.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν λιγότερο από 1% κατά τη διαπραγμάτευση της Πέμπτης, και κατά 70% από τον περασμένο από τον Ιανουάριο.