Ο Εβάν Φουρνιέ, επέκρινε και πάλι την επιλογή της τοποθεσίας όπου θα διεξαχθεί το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», προβάλλοντας ως παράδειγμα, τον πρωταθλητή του NBA, Στεφ Κάρι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού.

«Ο Στεφ θέλει να έλθει στο Παρίσι. Θα του εξηγήσουμε όμως, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, δεν είναι στο Παρίσι, γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα Β` κατηγορίας. Χαχα, μπράβο παιδιά!!!», έγραψε με νόημα στο Twitter ο Φουρνιέ.

Κάτω από την σχετική ανάρτηση του Γάλλου μπασκετμπολίστα, υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει τον Κάρι και ολόκληρη την ομάδα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να γιορτάζουν τον τίτλο του ΝΒΑ με τους φιλάθλους.

Ερωτηθείς για τους επόμενους στόχους του, ο καλύτερος παίκτης (MVP) των τελικών, απάντησε χαμογελώντας: «Δεν είμαι ικανοποιημένος ακόμα, πρέπει να πάω να παίξω για τον κόουτς Κερ το 2024, στο Παρίσι και να προσπαθήσω να κατακτήσω ένα μετάλλιο».

Η επιλογή για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, γίνεται αντικείμενο έντονης κριτικής από τους παίκτες της γαλλικής ομάδας, σε μια κίνηση που άρχισε ο Φουρνιέ στα τέλη Μαρτίου.

Ο παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, ο οποίος πέρυσι, κατέκτησε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο με τη γαλλική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είχε ειρωνευθεί «το πολύ χαμηλό ταβάνι» του Parc des Expositions στο Porte de Versailles, στα νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο αρχικά επρόκειτο να φιλοξενήσει την προκριματική φάση του τουρνουά μπάσκετ, ενώ η τελική φάση θα γίνει στο Μπερσί, στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων των Παρισίων (Cojo), επέλεξε τελικά την Λίλ για την προκριματική φάση, ενώ συνεχίζονται οι σχετικές συζητήσεις με την διεθνή ομοσπονδία μπάσκετ και την ΔΟΕ (σ.σ. Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) για αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση ανήκει στη ΔΟΕ, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.