Αστυπάλαια: Εκστρατεία φύτευσης δέντρων στο νησί

Ο Δήμος Αστυπάλαιας επιχειρεί σε πολλά επίπεδα προκειμένου να καταστήσει το νησί κλιματικά ουδέτερο. Στη στρατηγική αυτή εντάσσεται και η μαζική φύτευση δέντρων σε στοχευμένα σημεία του νησιού.

Σε στοχευμένη φύτευση συγκεκριμένων περιοχών του του Δήμου Αστυπάλαιας προχώρησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, με σκοπό να αυξήσουν το ισοζύγιο πρασίνου στο νησί αλλά και να δημιουργήσουν μια ασπίδα έναντι των αυξανόμενων θερμοκρασιών που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Δήμο Αστυπάλαιας φυτεύτηκαν αλμυρίκια στις παραλίες του Β’ Μαρμαριού, του Βρυσιού, του Αγίου Βασιλείου, του Λιβαδιού, στα Διαπόρια και στην Χρυσή Άμμο.

Προστέθηκαν δεντρύλλια στον δρόμο του Χοχλακαριού, στον δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Ιωάννη και τέλος, έγινε παρέμβαση στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού με τη φύτευση 110 μεγάλων δέντρων σε συνεργασία με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δήμος Αστυπάλαιας μάλιστα προσκαλεί τους δημότες να δημιουργήσουν μαζί, Θεσμοί και πολίτες μια αλυσίδα αγάπης για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk