Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας φαίνεται πως δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα στο θρίλερ της Πάτρας, καθώς και με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων – τελευταία καταθέτει η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα – ο φάκελος θα διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές που θα κρίνουν εάν η μητέρα των τριών παιδιών θα κληθεί να καταθέσει ως κατηγορούμενη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι θάνατοι των κοριτσιών οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αρχικά έχουν εκδοθεί τρία πορίσματα, ένα για την Ίριδα, ένα για τη Μαλένα και ένα συγκεντρωτικό και για τα δύο κορίτσια.

Το πόρισμα για την Ίριδα αναφέρει:

  • Δεν έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου
  • Δεν αναγνωρίστηκε από το εργαστήριο Ιωάννινων ο δυσδιάκριτος μικροσκοπικός φλεβόκομβος
  • Δεν εντοπίστηκαν ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις στην καρδιά
  • Εντοπίστηκαν ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα – υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο, δείγμα ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία
  • Εντοπίστηκαν ειδικές χρώσεις στο μυοκάρδιο που έδειξαν ασφυξία. Αυτές οι ειδικές χρώσεις μπορούν να διαγνώσουν τον αιφνίδιο θάνατο.
  • Εξετάστηκε το DNA στο πανάκι που βρέθηκε δίπλα από τη Ίριδα, όπου εντοπίστηκε αίμα και σάλιο από την στοματική κοιλότητα λόγω της πίεσης από τον πνιγμό

Τα στοιχεία για τη Μαλένα

  • Στην περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένας διαπιστώθηκε τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού, από νύχι
  • Αποκλείστηκε ο αυτοτραυματισμός
  • Αποκλείστηκε το τραύμα να είναι από ιατρικό προσωπικό γιατί όλοι φορούσαν γάντια
  • Επιβεβαιώνονται οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες, κλασικό εύρημα ασφυξίας

Το πανάκι της Ίριδας που αρχικά δε συμπεριλήφθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, θεωρήθηκε κλειδί από τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρηα.

Το τεστ DNA όχι μόνο επιβεβαίωσε πως το αίμα άνηκε στην Ίριδα αλλά και πως πράγματι μιλάμε για αίμα και όχι υγρό από τους πνεύμονες.

Πλέον η δικαιοσύνη και οι αστυνομικές αρχές καλούνται να βρουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή από τα παιδιά.

Παρέμβαση Τσιάρα για ευθύνες ιατροδικαστών

Το πόρισμα των ιατροδικαστών που περιγράφει διαφορετική αιτία θανάτου από τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προκαλέσει και παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες στους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν σε αρχικό στάδιο τις υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο πόρισμα των ιατροδικαστών φέρεται να καταγράφονται ιατροδικαστικές πλημμέλειες, που οι ειδικοί συνδέουν χρονικά πριν από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας που έχει οδηγήσει στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Θρίλερ με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιριγκου η οποία παρέμεινε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ για δέκα ώρες.

Περίπου στις 20:30, και μετά από επτά ώρες στη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος είχε αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι η κατάθεση της ολοκληρώθηκε και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει.

Οι πληροφορίες αποδίδουν πάντως την παραμονή της στη ΓΑΔΑ στο γεγονός ότι έμπειροι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών έχουν εντοπίσει αντιφάσεις στην κατάθεση της Δήμητρας Πισπιριγκου και της έχουν ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι ερωτήσεις στη Δήμητρα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε για την ημέρα θανάτου της 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, καθώς βρισκόταν και η ίδια εκεί, μαζί με την 33χρονη αδελφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, της ζήτησαν να περιγράψει λεπτό προς λεπτό, με κάθε λεπτομέρεια, την ημέρα αυτή, καθώς και να αποσαφηνίσει την ώρα κατά την οποία βρήκε το μωρό αναίσθητο και ειδοποίησε την αδελφή της, αλλά και λεπτομέρειες για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και το ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, πολλές ερωτήσεις τής τέθηκαν και για την σχέση του ζευγαριού και τις εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ τους, σύμφωνα και με τα όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης στις Αρχές, αλλά και όσα έχει υποστηρίξει η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται ότι διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως λέει δεν αιφνιδιάστηκε από το πόρισμα, ενώ δήλωσε έτοιμος να στηρίξει την κατηγορία εναντίον της.

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας.

«Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα».

Πισπιρίγκου: Στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αδυνατεί όπως λέει να πιστέψει τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, ενώ επιμένει στην αθωότητά της. Ο ένας εκ των συνηγόρων της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, τόνισε μιλώντας στο MEGA ότι μόλις η πλευρά της κατηγορουμένης λάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών θα κινηθεί αναλόγως.

«Όταν λάβουμε το πόρισμα στα χέρια μας ολοκληρωμένο, θα το δώσουμε σε ειδικούς επιστήμονες να μας πουν την γνώμη τους. Αν μας πουν ότι το πόρισμα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, δεν έχει κενά, είναι απολύτως σωστό και επιδέχεται παρά μόνο μιας ερμηνείας και είναι 100% ότι υπάρχει ανθρωποκτονία, θα κινηθούμε αναλόγως».

Όσον αφορά την ίδια την κατηγορούμενη, ο δικηγόρος της σημειώνει:

«Διατηρεί μια εσωτερική δύναμη που την κάνει να στέκεται στα πόδια της αλλά αρχίζει κάπως να καταρρέει ψυχοσυναισθηματικά. Αισθάνεται ότι υφίσταται μια τεράστια αδικία που δεν μπορεί πλέον να σηκώσει. Περίμενε ότι εντός ολίγων ημέρων θα ήταν έτοιμο το αίτημα αποφυλάκισης».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σε δηλώσεις της στον Alpha, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Πίστευα ότι όλα αυτά που ακούω στα κανάλια είναι ψέματα και υπερβολές. Δεν έχω πειράξει κανένα από τα παιδιά μου. Είναι τεράστια αδικία που μου γίνεται.

Τις τελευταίες ημέρες, ταλαιπωρούνται άδικα οι δικοί μου άνθρωποι, που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα.

Η Δήμητρα λάτρευε το μωρό μου, όσο και εγώ. Μου φαίνεται απίστευτο και να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να ήξερε ότι εγώ έχω πειράξει το παιδί και να μην είχε βγει και να το πει.

Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητά μου».