Σε νέα κανονικότητα εξελίσσεται η τηλεργασία στις τράπεζες. Δύο περίπου χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που οδήγησε έως και το 60% των τραπεζοϋπαλλήλων σε υποχρεωτική απασχόληση στο σπίτι, ο θεσμός της εξ αποστάσεως εργασίας στον κλάδο βαίνει προς μονιμοποίηση.

Με ψηφιακή υποδομή ολοκληρωμένη και δοκιμασμένη κατά την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι τράπεζες είναι πλέον έτοιμες να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του προσωπικού τους και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Τον δρόμο άνοιξε την περασμένη εβδομάδα η Eurobank, η οποία μετά από σχετική συμφωνία με τους εργαζομένους της, συμβατή με την τελευταία κλαδική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της ΟΤΟΕ, καθιερώνει ένα υβριδικό μοντέλο. Αυτό προβλέπει ότι στελέχη, ανεξαρτήτως βαθμίδας, που δεν έχουν φυσική επαφή με τους πελάτες, θα έχουν το δικαίωμα να εργάζονται από τον χώρο τους για έως 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του τμήματός τους.

 

Το νέο μοντέλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και η Alpha Bank το νέο πλαίσιο για την τηλεργασία, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα για απασχόληση από το σπίτι 2 ημέρες την εβδομάδα ή μία εβδομάδα τον μήνα. Σε προχωρημένες συζητήσεις για το θέμα βρίσκονται επίσης αυτή την περίοδο οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς με τα σωματεία των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με τραπεζική πηγή που έχει εικόνα των σχετικών εξελίξεων, αυτή τη στιγμή περί το 30% του προσωπικού εργάζεται κάποιες ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι του. Πρόκειται κατά βάση για στελέχη διοικητικών και κεντροποιημένων υπηρεσιών που δεν έχουν διά ζώσης συναντήσεις με την πελατεία. Εκτιμά δε ότι μόλις υπάρξει συμφωνία σε όλες τις τράπεζες για το νέο καθεστώς, περίπου 6.000 εργαζόμενοι από τους περίπου 30.000 (ποσοστό 20%) θα επιλέξουν σε μόνιμη βάση το νέο μοντέλο. Για τη συνέχεια, δεν αποκλείει ο αριθμός αυτός να προσεγγίσει ακόμη και τις 10.000.

Συνδυασμός

Σημειώνεται ότι η υιοθέτηση του υβριδικού μοντέλου έχει οικειοθελή χαρακτήρα. Επιπλέον, οι τράπεζες αναλαμβάνουν το κόστος που προκαλείται από την τηλεργασία και συγκεκριμένα σε ό,τι έχει να κάνει με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τη συντήρηση ή αντικατάστασή του, τη χρήση του οικιακού χώρου και τις τηλεπικοινωνίες. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα ψηφιακής αποσύνδεσης των εργαζομένων από το σύστημα, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται ο προσωπικός χρόνος εκτός ωραρίου εργασίας και κατά τη διάρκεια των αδειών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση, η συμφωνία σε κάθε τράπεζα θα πρέπει να διασφαλίζει τον συνδυασμό ημερών απασχόλησης στο σπίτι και φυσικής παρουσίας στο γραφείο. Προκειμένου το σχήμα να είναι προβλέψιμο και ελέγξιμο, ο αριθμός των ημερών καθορίζεται εξαρχής, ενώ τυχόν μη ληφθείσες ημέρες δεν μεταφέρονται σε περίπτωση που αυτές συμπίπτουν με αργία ή με νόμιμη άδεια.

 

Μείωση προσωπικού

Το νέο σύστημα θα επιτρέψει στις τράπεζες να αναδιαμορφώσουν τις κτιριακές τους υποδομές, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτόν το κόστος λειτουργίας των γραφείων τους. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η προσπάθεια περικοπής δαπανών, κυρίως μέσω δράσεων οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων και κλεισίματος καταστημάτων.

Η μείωσή τους κατά τουλάχιστον 20% την τελευταία τριετία δεν είναι αρκετή για να υποστηρίξει τους τραπεζικούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς στο νέο digital περιβάλλον που διαμορφώνεται. Οπως υπογραμμίζει αναλυτής που παρακολουθεί τον κλάδο, η μεταφορά των απλών εργασιών και συναλλαγών στον ψηφιακό κόσμο αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση της κερδοφορίας των συστημικών ομίλων. Κι αυτό διότι με τον τρόπο αυτόν το προσωπικό θα επικεντρωθεί στην πώληση προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Τα καταστήματα

Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες μείωσαν το δίκτυό τους κατά 155 μονάδες, ενώ εφέτος εκτιμάται ότι ο αριθμός των λουκέτων θα φτάσει τα 120. Με τον τρόπο αυτόν τα καταστήματα θα περιοριστούν κάτω από τα 1.300 έναντι 1.800 το 2018 και 4.000 πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας στη χώρα μας. Φυσικά, οι κινήσεις αυτές θα συνοδευτούν από προγράμματα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στην ΟΤΟΕ.

«Νέα ισορροπία στη ζωή και στις ανάγκες των εργαζομένων»

«Είμαστε η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εφαρμόζει, επίσημα, σε σταθερή βάση, τον συνδυασμό εργασίας από το γραφείο και από το σπίτι» αναφέρει η κυρία Νατάσσα Πασχάλη (φωτογραφία), Group CHRO, γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου Eurobank. Οπως τόνισε, «είμαστε, με αυτόν τον τρόπο, οι πρωτοπόροι μιας νέας, εξελιγμένης εργασιακής φιλοσοφίας. Το νέο Υβριδικό Μοντέλο Εργασίας έρχεται να απαντήσει στις σημερινές εργασιακές και κοινωνικές προκλήσεις, προσφέροντας μία νέα ισορροπία στη ζωή και στις ανάγκες των εργαζομένων μας».