H Eσθήρ ανασήκωσε τις άκρες από το βαρύ, άκρως εντυπωσιακό φόρεμα του Balenciaga. Δύο άνδρες από το πλήρωμα του Mega Yacht «Blue Lion» προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τη βοηθήσουν έτσι όπως εκείνη άπλωνε τις μακριές, καλλίγραμμες γάμπες της σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς χειροποίητο, ξύλινο μικρό σκάφος, ένα Tender Limousine Slim.

Η δημιουργία του γαλλικού εμβληματικού οίκου από επαργυρωμένο γκοφρέ που ζύγιζε όσο… σχεδόν το λιλιπούτειο σκάφος κατασκευασμένο στο Viareggio δεν της επέτρεπε να το προσεγγίσει με ασφάλεια. Τελικά μετά από αρκετή ώρα η παιδική μου φίλη κατόρθωσε να κάνει την είσοδό της στο wooden boat, κάνοντας τη θεραπαινίδα Λουντμίλα να χαμογελάει ικανοποιημένη από το deck της ογκώδους θαλαμηγού. To ξύλινο, χειροποίητο σκάφος απομακρυνόταν αφήνοντας πίσω του το θεαματικό μπλε πλωτό βασίλειο. Μερικά λεπτά αργότερα το tender έφθασε στην παραλία του ιστορικού mansion σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Positano.

Το εκπληκτικό τοπίο με το σπίτι να κρέμεται στα βράχια, εκεί όπου ο μεγάλος συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ συνήθιζε να εμπνέεται και να γράφει τα αριστουργήματά του, έκανε την παιδική μου φίλη να νιώθει ότι είναι η πρωταγωνίστρια σε κινηματογραφική ταινία. Ο ιταλός οικοδεσπότης άλλωστε είχε εμπνευστεί το θέμα του πάρτι από τα σκηνικά εμβληματικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η Εσθήρ πάτησε στο έδαφος και τότε μόνο φόρεσε κάτω από τη μακριά τουαλέτα από επαργυρωμένο γκοφρέ τα ψηλοτάκουνα πέδιλα. Τα σχόλια των προσκεκλημένων στο mansion του άλλοτε ήσυχου ταπεινού ψαροχωρίου την αντάμειψαν για τη στυλιστική επιλογή της, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Η σύζυγος ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία, η οποία φορούσε επίσης ένα θεαματικό, πανάκριβο φόρεμα Givenchy, εμπνευσμένο από την ταινία «Γατόπαρδος» και την Κλαούντια Καρτινάλε, αναφέρθηκε στις πρόσφατες διακοπές της στη Μύκονο.

Η Ιταλίδα που έμοιαζε με τη Μαρία-Γκράτσια Κουτσινότα σχολίασε το θέμα των πολύ υψηλών τιμών στο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Στο Positano, που αποτελεί ένα international spot γεμάτο από διεθνείς πολυεκατομμυριούχους, μία ιδιωτική καμπίνα στην παραλία στοιχίζει μερικά ευρώ. Το ίδιο και στο Αμάλφι. Στη Μύκονο – και δεν μιλάμε για τις καμπίνες –ομπρέλες, ξαπλώστρες στα φημισμένα beach bars έχουν ξεφύγει. Πετάνε πάνω από τα τιρκουάζ νερά… πλησιάζοντας τα ιδιωτικά αεροπλάνα των σαουδαράβων μεγιστάνων του πλούτου.