Στην αντεπίθεση περνά η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, η οποία ετοιμάζεται να ζητήσει την αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ήδη, οι νομικοί της παραστάτες μελετούν τη διάταξη της δέσμευσης της αρμόδιας Αρχής, προκειμένου να ετοιμάσουν το δικόγραφο της προσφυγής.

Από την πλευρά τους, οι αρχές «ξεσκονίζουν» και το πόθεν έσχες της Μαρίας Καρρά.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε καταφέρει να αποκτήσει – άγνωστο ακόμη πώς – μεταξύ άλλων, και 17 ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές του πλανήτη, όπως το Παρίσι, το Μονακό, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, αλλά και τη Νίκαια της Γαλλίας.

Σε ιστοσελίδα ενοικίασης πολυτελών κατοικιών, υπάρχει αγγελία για ακίνητο 2.500 τμ, με 4 υπνοδωμάτια, εκπληκτική θέα, αρχαιοελληνικά γλυπτά, τζάκι και πισίνα, που παραχωρείται προς 668 δολάρια τη βραδιά, αυτή την περίοδο. Ως υπεύθυνη εμφανιζεται η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά.

Offshore εταιρείες και ακίνητα

Όπως αποκάλυψαν το ΜEGA και ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε offshore εταιρείες σχεδόν σε όλο τον κόσμο:

  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στην Κύπρο.
  • Στην Γαλλία.
  • Δύο στο Μονακό.
  • Τρεις στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Πίτσμπουργκ, στο Λας Βέγκας και το Ντέλαγουεαρ.
  • Τρεις εταιρείες στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, που αποτελούν φορολογικό παράδεισο.
  • Μία στον Παναμά.

Η τελευταία, η Τacana portfoliο, όπως φαίνεται και στο site offshoreleaks, συνδέεται άμεσα με τον εκλιπόντα δημοσιογράφο, ιδρύθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2014 και αναφέρεται στα αρχεία των Panama Papers.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, στο περιβόητο εξηντασέλιδο πόρισμα των αρχών, αναφέρονται ενδεικτικά εννέα εταιρείες, οι οποίες άφησαν χρέος προς το Δημόσιο άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ.