«Βόμβα» από τη Daily Mail που βάζει… φωτιά στις τάξεις της Άρσεναλ και γενικότερα στην Premier League. Τις τελευταίες ώρες το θέμα που απασχολεί την Αγγλία είναι μια κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Γκρανίτ Τζάκα τον περασμένο Δεκέμβριο, στο τελευταίο δεκάλεπτο του εκτός έδρας αγώνα με τη Λιντς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρξε ένα υπερβολικά μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο είχε πονταριστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα στο να δεχτεί κίτρινη κάρτα ο Ελβετός.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας έχει ξεκινήσει έρευνα εδώ και έξι μήνες και πλέον έχει παραπέμψει το θέμα στην Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα πονταρίσματα σε live στοιχηματισμό έφθασαν τις 52.000 λίρες στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με το ποντάρισμα να έχει τοποθετηθεί σε ένα ανταλλακτήριο στοιχημάτων και να κερδίζει τελικά περίπου 250.000 λίρες.

Η καταγγελία έγινε στην FA από κορυφαία πρακτορεία στοιχημάτων λόγω του τεράστιου χρηματικού ποσού, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που συνήθως ποντάρεται σε στοιχηματικές αγορές για κάρτες στους αγώνες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο ίδιος ο Τζάκα τούτη την ώρα δεν είναι «κατηγορούμενος» και δεν έχει ξεκινήσει καμία έρευνα για την εμπλοκή του. Η FA έχει μεταβιβάσει όσες πληροφορίες έχει συγκεντρώσει στην Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων, η οποία ξεκινά πια δική της ανεξάρτητη έρευνα.

Το θέμα έχει θορυβήσει, όπως ήταν αναμενόμενο, όλη την Αγγλία και πλέον περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.