Τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο αδερφός του Γιάννης Λιγνάδης και ο θεατρικός επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης, οι οποίοι είχαν εξεταστεί και ενώπιον της ανακρίτριας.

«Όφειλα να καταθέσω την αλήθεια απέναντι στο φίλο μου και τον άνθρωπο που γνώριζα. Εγώ έψαξα στο κινητό μου και είδα φωτογραφίες και βίντεο στην παραλία στην Ιθάκη. Όταν είδα ότι καταγγέλθηκε ότι, στις 8 Αυγούστου του 2015, κάποιος είναι στην Επίδαυρο και βιάζει, ενώ ήταν στην Ιθακη», κατέθεσε ο κ. Παναγιωτάκης, επιβεβαιώνοντας το προβαλλόμενο από τον κατηγορούμενο άλλοθι σε ό,τι αφορά την πρώτη ημερομηνία που είχε τοποθετήσει ένας από τους κατγγέλλοντες την πράξη του βιασμού του.

Ο μάρτυρας μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, μετά την πρώτη κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη. «Δεν τον έχω δει ποτέ με ανηλίκους. Αυτά τα ακούω αυτές τις ημέρες. Εγώ αυτό που ζούσα ήταν μια κανονική κατάσταση. Οι φίλοι του ήταν και φίλοι μας. Ήταν ηθοποιοί, φοιτητές θεατρικών σχολών. Ήταν και δικοί μας φίλοι», υποστήριξε ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του δικηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας, Γιάννη Βλάχου, για το αν πιστεύει πως η εκδικαζόμενη υπόθεση είναι μία σκευωρία που στήθηκε από το ΣΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε: « Δεν έχω ικανό το ΣΕΗ να κάνει τέτοιο μεγάλο πράγμα».

Και λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να καταθέσει κάτι συγκεκριμένο για τα περί σκευωρίας σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε: «Δεν είναι η θέση μου να απαντήσω σε αυτό. Έχω άποψη, δεν έχω γνώση».

Η «σκυτάλη» των μαρτυρικών καταθέσεων πέρασε στη συνέχεια στον αδερφό του κατηγορούμενου, Γιάννη Λιγνάδη, ο οποίος έκανε ευθέως λόγο για επίθεση από συλλογικότητα δημοσιογράφων και «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου χαρακτήρα».

Πρόεδρος: Είχε αντιπαλότητες;

Μάρτυρας: Πολλές. Στο πλαίσιο του αλληλοσπαραγμού που υπάρχει στο θέατρο. Υπήρχαν έντονες και υφέρπουσες αντιπαλότητες, που εκδηλώθηκαν όταν τους δόθηκε το πεδίο, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2021. Πήρε μια σχεδόν υστερική χροιά, ένα φανατισμό πρωτόγνωρο και κατέδειξε κάποιες δυναμικές. Είναι σαφές.

Πρόεδρος: Φτάνουν αυτές σε σημείο να κατασκεύασαν μια σκευωρία; Γιατί μόνο στο συγκεκριμένο εκδηλώθηκε ο σπαραγμός;

Μάρτυρας: Εκδηλώθηκε και με άλλους. Στον αδερφό μου ήταν προσωπικό, έχουν να κάνουν με την ταυτότητά του, την πολιτική – ιδεολογική. Από την πρώτη στιγμή, με τον κοινό νου, αμέσως από τα αμυδρά αρχικά στοιχεία, κατάλαβα ότι ήταν κατασκευασμένο και μάλιστα όχι καλά. Απλά ήταν η συγκυρία τέτοια, που ήταν ευεπίφορο το πεδίο γι’ αυτές τις καταγγελίες. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι σκευωρία, υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα