Ο Δήμος Κορίνθου ανακοινώνει την συνέχιση του έργου κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος στην Αρχαία Κόρινθο, ενός έργου που πέρασε από χίλια κύματα και τελικά θα γίνει πραγματικότητα.

Το νέο σχολείο μάλιστα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr, θα φέρει γυάλινο πάτωμα, ώστε να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και να είναι επισκέψιμο από τους πολίτες πέρα των μαθητών του σχολείου. Θα λειτουργεί και ως Μουσείο δηλαδή.

Με απόφαση της η οικονομική επιτροπή του δήμου σε συνεδρίαση της την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, αποφάσισε την αποδοχή του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε με τον ανάδοχο και την επανέναρξη των εργασιών.

Τώρα, αποκαλύπτουμε τι προηγήθηκε μέχρι την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κορίνθου.

Όταν πέρυσι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου σχολείου, η ανάδοχος εταιρεία κατά την διάρκεια των εκσκαφών βρήκε αρχαιολογικά ευρήματα και ως όφειλε ενημέρωσε την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Μετά από απόφαση του ΚΑΣ, απαιτήθηκαν νέες μελέτες κατασκευής του σχολείου με σκοπό να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Οι νέες μελέτες μετά από λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες κατασκευής του σχολείου ήταν έτοιμες να ξαναρχίσουν στην Αρχαία Κόρινθο.

Στο μεταξύ όμως, η αλματώδης αύξηση των υλικών κατασκευής τους τελευταίους μήνες, οδήγησαν την ανάδοχο της κατασκευής του έργου εταιρία να ζητήσει από τον Δήμο την «διάλυση» της εργολαβίας. Ο Δήμος Κορίνθου και συγκεκριμένα οι νομικές και τεχνικές υπηρεσίες του έργου έπρεπε με κάποιο τρόπο να βρούνε έναν τρόπο ώστε το έργο κατασκευής του σχολείου να παραμείνει ζωντανό.

Και έτσι φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα, που η οικονομική επιτροπή ενέκρινε επιπλέον ποσό της τάξεως των 670.000€ που θα δοθεί στην ανάδοχο εταιρία για τη συνέχιση του έργου. Το ποσό αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες μας, προέκυψε κατόπιν του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να προκύψει το τελικό ποσό που χρειάζονταν λόγω της ανατίμησης των τιμών στις πρώτες ύλες, για να ολοκληρωθεί το έργο.

Το Σχολείο – Μουσείο, σε λίγους μήνες αποδίδεται, σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή.