Οι επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι τελευταίες καταθέσεις φωτίζουν ακόμα περισσότερο τα δραματικά γεγονότα και οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό, με την άσκηση νέων διώξεων να βρίσκονται, όπως φαίνεται, προ των πυλών.

Μετά την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που κατέθεσε χθες στο Ρίο, σειρά το μεσημέρι πήρε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε απέναντι από τους υψηλόβαθμους αστυνομικούς που κινούν τα νήματα των ερευνών, παρουσία ανακριτικού υπαλλήλου.

Στον πατέρα των αδικοχαμένων παιδιών παρουσιάστηκαν μια σειρά από νέα στοιχεία που έχουν προκύψει και του ζητήθηκαν απαντήσεις για τους θανάτους και των τριών κοριτσιών του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πεντάωρη κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, που μίλησε για όλους και για όλα. Η ιατροδικαστής, που είχε υπογράψει το αρχικό πόρισμα για τον θάνατο της μικρής Ίριδας την Άνοιξη του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

Αξιολόγησε εκ νέου όλα τα ευρήματα, κατέθεσε νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας και φέρεται να επανέλαβε πως δεν ευσταθεί η αγενεσία φλεβόκομβου ως αιτία θανάτου της μικρής.

Η ιατροδικαστής φέρεται να είπε πως το πνευμονικό οίδημα που είχε διαπιστωθεί οφείλεται σε ασφυξία. Αναφέρθηκε στο ματωμένο πανάκι της Ίριδας, λέγοντας πως οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν είναι ένα επιπλέον σημάδι ασφυξίας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που της έγιναν, αναλυτικά.

Παράλληλα, η Αγγελική Τσιόλα επανέλαβε πολλά από τα στοιχεία που υπήρχαν στην κατάθεση που είχε δώσει σε αστυνομικούς, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας – όταν, όπως τους είπε, είχε μπει σε σκέψεις για όλα όσα είχαν συμβεί.

Ο αναπάντεχος θάνατος της Τζωρτζίνας, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε χτυπήσει όπως φαίνεται νέο «καμπανάκι» στην ιατροδικαστή. Από τότε, όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, οι συμπτώσεις που είχε εντοπίσει, την είχαν οδηγήσει στο ενδεχόμενο της δολοφονίας και για την Ίριδα.

Για την κατάθεση που έδωσε η Αγγελική Τσιόλα, η 33χρονη κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, ζήτησε από τους δικηγόρους της να μάθουν το ακριβές περιεχόμενό της. Πριν από λίγους μήνες, την είχε επικαλεστεί όταν είχε δεχθεί ερώτηση για το μυστηριώδη θάνατο της Ίριδας.

Η 33χρονη που παραμένει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις από τους δικηγόρους της.

Στο στόχαστρο της κατηγορούμενης μητέρας βρίσκονται και πάλι μια σειρά από δημοσιογράφοι, για τους οποίους έχει δώσει εντολή να κατατεθούν μηνήσεις. Υποστηρίζει ότι ακούγονται ασύστολα ψεύδη στην υπόθεση, ότι γίνονται αναφορές σε εξελίξεις που δεν υπάρχουν, μιλάει για διαρροές πορισμάτων που δεν έχουν βγει και στέκεται σε ορισμένες αναφορές στην προσωπική της ζωή, που δεν σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση.

Στο πλευρό της, συνεχίζουν να βρίσκονται οι γονείς και η αδερφή της, που παραμένουν στην Πάτρα και την στηρίζουν ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.