Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, έναν, όπως επισημαίνει, «δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

«Οδηγεί στην ανεργία πάνω από χίλιους εργαζόμενους»

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η τροπολογία της κυβέρνησης οδηγεί στην ανεργία πάνω από χίλιους εργαζόμενους, αφού δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να καταγγείλει το σύνολο των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία. Ακόμη και η δυνατότητα που δίνεται στον ειδικό διαχειριστή να προβεί στη σύναψη μηνιαίων ή διμηνιαίων συμβάσεων όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά αντιθέτως καθιστά τους εργαζόμενους ομήρους, εντείνοντας την αγωνία για το μέλλον τους».

Η ΓΣΕΕ τονίζει, επίσης, ότι είναι αντίθετη σε κάθε τροπολογία και, γενικότερα, σε κάθε μέτρο που οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους.

«Την κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα δεν πρέπει να τα πληρώνουν αυτοί που δεν τα δημιούργησαν και οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τις εξελίξεις» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.