Τον ορισμό ειδικού απεσταλμένου του υπουργείου Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια αποφάσισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρέσβης στο Βουκουρέστι Σοφία Γραμματά, ορίστηκε ως ειδική απεσταλμένη, καθήκοντα τα οποία θα εκτελεί παράλληλα με τα τωρινά της καθήκοντα.

Πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης

«Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει: «Στο πλαίσιο αυτό προωθεί την εμπέδωση των διμερών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη τις προηγούμενες εβδομάδες διαδοχικά σε Τίρανα, Σκόπια, Σεράγεβο, Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα και Πρίστινα.

H κ. Γραμματά ανέλαβε πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία το 2019. Προηγουμένως είχε διατελέσει διευθύντρια της Διεύθυνσης Χωρών Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ