Σε θέση μάχης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και περνά στην αντεπίθεση μετά την παραπομπή του Νίκου Παππά, άλλοτε στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Για την ηγετική ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προφανώς στηρίζει τον Ν. Παππά, υπάρχει προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ και γι’ αυτό η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η στήριξη στο Ν. Παππά είναι σαφής, με το σκεπτικό ότι, «αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην Προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα», ενώ δεν γίνεται ουδεμία νύξη στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο υπάρχει πρόταση για παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο για κακούργημα.Στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έδωσε και την έγκρισή του για την ανακοίνωση στήριξης προς το Ν. Παππά, θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επενδύει στα Ειδικά Δικαστήρια, «μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη».

Μάλιστα επ’ αυτού αναφέρονται και στην χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ-1 όπου χαρακτήρισε την παραπομπή του Ν. Παππά, «πολιτικό κόλαφο», ένδειξη κατά το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως θα επενδύσει στην πόλωση και στα Ειδικά Δικαστήρια.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη φορολογία, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με έναν νόμο που είναι ακόμα σε ισχύ και επί ΝΔ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και παράλληλα αναδεικνύεται και το εξής κεντρικό επιχείρημα: « Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο. Το Δημόσιο αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα να νομιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Μέσα χωρίς ίχνος κριτηρίων, για να αποθεώνουν την κυβέρνησή του.Και έχουν το θράσος και μιλούν για την ελευθερία του Τύπου οι ξεδιάντροποι που διώκουν και παρακολουθούν δημοσιογράφους και έχουν ρίξει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην 108η παγκοσμίως».

Από την πλευρά του ο Ν. Παππάς επιμένει στην πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για τα ΜΜΕ. «Είμαστε περήφανοι για την πολιτική που ασκήσαμε στα ΜΜΕ. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι η υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός πως για πρώτη φορά οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών πλήρωσαν για τηλεοπτικές άδειες, για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το Σύνταγμα, για πρώτη φορά πλήρωσαν φόρους που τους αναλογούσαν και ποτέ δεν είχαν πληρωθεί» τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ο κορμός του κατηγορητηρίου εναντίον του κατέρρευσε στην προανακριτική επιτροπή. «Είναι προφανές ότι υπάρχει ένας προεκλογικός σχεδιασμός από τη Ν.Δ. και ότι η δικαιοσύνη εργαλειοποιείται. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από μία δεξιά που λεηλατεί το δημόσιο χρήμα και θέλει να οικοδομήσει ένα αντιπαράδειγμα στην άσκηση πολιτικής» τονίζει και συμπληρώνει: «Το μήνυμα είναι πως «όταν μπαίνουν κανόνες και οι ισχυροί του χρήματος και της οικονομίας πληρώνουν, όπως πληρώνει ο λαός, τότε θα σας πηγαίνουμε στα δικαστήρια».