Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, πράξη δεύτερη. Τα… φώτα είναι στραμμένα στο ΟΑΚΑ, με «πρασίνους» και «ερυθρολεύκους» να μάχονται στον δεύτερο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος (14/6, 21:00).

Η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει το πάνω χέρι στη σειρά των τελικών μετά και την εύκολη επικράτηση στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έκανε φύλλο και φτερό τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα και πηγαίνει στο Μαρούσι για το μπρέικ που θα τον φέρει αγκαλιά με το πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια.

Από την άλλη, στο πράσινο στρατόπεδο γνωρίζουν καλά πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Ο πρώτος τελικός στο ΣΕΦ προβλημάτισε και θορύβησε τους πάντες. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ο αποψινός αγώνας λαμβάνει χαρακτήρα last chance. Το «τριφύλλι» θέλει όσο τίποτα άλλο να παραμείνει ζωντανό στη μάχη του τίτλου και είναι δεδομένο πως θα πέσουν… κορμιά στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Βέβαια, η εφετινή παράδοση δεν είναι με το μέρος των γηπεδούχων, καθώς ο Ολυμπιακός έχει πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα στις πέντε από τις έξι συναντήσεις τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί ένα διπλό πρόβλημα, με τη συμμετοχή των Σακίλ ΜακΚίσικ και Λιβιό Ζαν-Σαρλ να κρίνεται αμφίβολη. Μετά και το διάστρεμμα που υπέστη στον πρώτο τελικό, ο Αμερικανός παίκτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στη χθεσινή προπόνηση, ενώ εκτός έμεινε και ο Γάλλος ψηλός λόγω στομαχικών διαταραχών.

Όσον αφορά τον Γιώργο Βόβορα, ο κόουτς του Παναθηναϊκού δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, με τη χθεσινή προπόνηση να ολοκληρώνεται δίχως απρόοπτα.

Game 2 λοιπόν στο κλειστό του ΟΑΚΑ και μένει να φανεί αν η εφετινή σειρά των τελικών έχει ακόμη… μέλλον.