Η κακοκαιρία Genesis έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας τις προηγούμενες ημέρες, αλλά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αναμένεται να χαλάσει ξανά το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα, παραμένει η αστάθεια και αυτή την εβδομάδα, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο παρατηρείται μια ακόμη αξιόλογη διαταραχή που σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο θα δώσει πάλι βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα

Σήμερα Τρίτη έχουν αναπτυχθεί συννεφιές ήδη από τις πρωινές ώρες και θα επικρατήσει αστάθεια σε πολλές περιοχές της χώρας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του καιρού πάντως είναι και οι ισχυροί βοριάδες και συγκεκριμένα στο Ιόνιο στα 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Για την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, αναμένεται η μέρα να κυλήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά θα δημιουργηθεί θερμική αστάθεια κατά τις απογεματινές ώρες και ίσως δούμε καποιες μπόρες, ίσως και πιθανές καταιγίδες στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 32 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 32 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς διευθύνσεις.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «η αστάθεια θα επιμείνει την Τετάρτη και την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή, αλλά μια νέα διαταραχή που έρχεται θα μας χαλάσει για άλλη μια φορά το Σαββατοκύριακο», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.