Παρά τη «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε η Αγγλία στην Ιταλία για το Nations League, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Υπάρχουν πράγματα που είχαμε κάνει πολύ καλά με την Γερμανία και πράγματα που έπρεπε να βελτιώσουμε. Και βελτιωθήκαμε πολύ. Καταφέρνοντας να περάσουμε την μπάλα μέσα από την πίεση του αντιπάλου στην μεσαία γραμμή, ήμαστα πολύ καλύτεροι. Είχαμε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες και έπρεπε να είχαμε σκοράρει, αλλά μας έλειπε η αποτελεσματικότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Είμαι ικανοποιημένος από την συνολική απόδοση και την ατομική εικόνα των παικτών που ήθελα να δω. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν πιέζουμε, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο που κυριαρχούσαμε σε μεγάλο βαθμό, δεν είχαμε το κοινό να μας πιέσει και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά.

Καταφέραμε να περάσουμε την μπάλα στους επιθετικούς μας, που είχαν όλοι την ευκαιρία τους, γιατί ξέρουμε σε ποια περίοδο της σεζόν βρισκόμαστε. Αλλά μας λείπει αυτό το μικρό πλεονέκτημα μπροστά στο αντίπαλο τέρμα».