«Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή του MEGA«Χαμογέλα και πάλι», σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης του σκηνοθέτη για βιασμούς.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για τρίτη δικαίωση Λιγνάδη, ύστερα από ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, όπως αναφέρει, εις βάρος του από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει ότι ο Γιάννης Βλάχος «αφενός μεν διέδιδε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, όταν ήταν καθηγητής στο Αρσάκειο, είχε ενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου, αφετέρου δημοσιοποίησε και συκοφάντησε το Δημήτρη Λιγνάδη ισχυριζόμενος ότι εντός της δικογραφίας υπήρχαν φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που αποδείκνυαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει διαπράξει το αδίκημα της κατοχής φωτογραφιών που συνιστούν παιδική πορνογραφία».

Απάντηση του Γιάννη Βλάχου

Απάντηση στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έδωσε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννης Βλάχος ο οποίος κάνει λόγο για «ακατάσχετο οχετό συκοφαντίας και εξευτελισμό του δικηγορικού λειτουργήματος» από την υπεράσπιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ο κ. Βλάχος αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις «βρίθουν καταφανέστατων συκοφαντικών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα μαρτύρων, δικηγόρων, μη αρεστών δημοσιογράφων».

«Ο Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά»

«Η απαράδεκτη αυτή πρακτική εξευτελίζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ εξυπηρετεί αθεμίτως την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τα ιδιωτικά επαγγελματικά συμφέροντα των συνηγόρων της», προσθέτει σε άλλο σημείο ο Γιάννης Βλάχος.

«Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία», είπε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή και πρόσθεσε: «Αυτό που έλεγε ο κ. Βλάχος, ότι υπάρχουν άλλες φωτογραφίες, ας τις παρουσιάσει. Όταν συνελήφθη ο κ. Λιγνάδης έγινε έρευνα στο σπίτι του, στον υπολογιστή του, στα τηλέφωνά του. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα άρχισε να αναπτύσσεται ένας ισχυρισμός από τον κ. Βλάχο ότι κατασχέθηκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη υλικό παιδικής πορνογραφίας. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο υλικό. Έρχεται η ώρα που θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας. Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα περίεργο άτομο που ζει στη Γερμανία και μισεί το Λιγνάδη γιατί ήταν αφόρητα ερωτευμένος μαζί του», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Το ένα άτομο που καταγγέλλει τον Λιγνάδη έχει εξαφανιστεί. Έχει εμφανιστεί μία φορά στη δικαιοσύνη, και έκτοτε εξαφανίστηκε. Σε κάποια στιγμή εμφάνισε ο κ. Βλάχος μια εξουσιοδότηση αυτού του ατόμου προς τον ίδιο, που απεδείχθη ότι είναι πλαστή. Με τη μία υπόθεση, λοιπόν, πια έχουμε τελειώσει, ο μάρτυρας δεν εμφανίζεται. Το δικαστήριο απέβαλε τον κ. Βλάχο γιατί η εξουσιοδότηση που παρουσίασε ήταν παράνομη. Μένουν τρεις μηνυτές. Ο ένας εμφανιζόταν ως σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία. Τελικά, ζει στο Ντουμπάι και η δουλειά του είναι άλλη. Τώρα κάνει επί μήνες διακοπές στη Σαντορίνη».

«Ο κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί πανηγυρικά. Μετά θα πρέπει να τρέχετε όλοι να τον αποκαταστήσετε. Του καταστρέψατε τη ζωή του, την καριέρα του. Θα γίνουν αγωγές και μηνύσεις σε όλους, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ψευδομάρτυρες και ψευδοβιασθέντες», είπε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.