Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου ενός 5χρονου κοριτσιού στο Λουτράκι, που πέθανε ξαφνικά. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει στα χέρια των γιατρών.

Το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα, με το οξυγόνο του να πέφτει στο 77%. Αρχικά, παρουσίασε για λίγα λεπτά βελτίωση, αλλά τελικά υπέκυψε, με την τραγική είδηση να προκαλεί συγκίνηση σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Κοντόπουλος, γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, ήταν ο γιατρός που συνόδευσε την 5χρονη από το Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο Κορίνθου και δεν την άφησε ούτε λεπτό μόνη της.

Ο ίδιος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι «χθες κατά τις 23:00 το βράδυ, μας παίρνουν τηλέφωνο οι γονείς του παιδιού για να μεταφέρουμε το παιδάκι στο νοσοκομείο. Φεύγουν κατευθείαν οι διασώστες με το ασθενοφόρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας, να πάνε να το παραλάβουν. Σε τρία λεπτά ήταν εκεί. Όταν όμως έφτασαν, διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα και γι’ αυτό μετέφεραν την 5χρονη πρώτα στο Κέντρο Υγείας».

Όπως περιγράφει: «Τότε βγαίνω εξω, μπαίνω μέσα στο ασθενοφόρο και βλέπω την κατάσταση του παιδιού που ήταν πολύ άσχημη, είχε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό, έφτασε εδώ με 77 κορεσμό, που είναι πάρα πολύ χαμηλός για ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία. Αμέσως, τους είπα οτι έπρεπε να φύγουμε για το νοσοκομείο και πήγα και εγώ μαζί. Δεν γινόταν να πάει μόνο του το παιδί στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω μόνο του», αναφέρει.

«Στη διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο, ο κορεσμός του παιδιού πήγε στο 93%. Φτάνοντας στην Κόρινθο, την παραδίδω στους συναδέλφους και την ανέλαβαν εκείνοι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε», λέει συγκινημένος.

Το 5χρονο κοριτσάκι είχε ένα σπάνιο σύνδρομο και κάποια άλλα προβλήματα υγείας, είχε αναπνευστικό και τραχειοστομία, σύμφωνα με τον γιατρό.

Ο ίδιος, πάντως, θεωρεί ότι ίσως «υπήρχε μια καθυστέρηση γιατί, σύμφωνα με την μητέρα του, είχαν καλέσει πρώτα το ΕΚΑΒ και υπήρχε μια καθυστέρηση 20 λεπτά και νομίζω ότι αυτός ο χρόνος ήταν πολύ σημαντικός», όπως λέει.

Aναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για τα αίτια θανάτου του κοριτσιού.