Τα δωδεκάποντα Roger Vivier βυθίζονταν στις πλάκες των εξωτερικών χώρων του Four Seasons έτσι όπως προχωρούσα από τον ιστορικό «Αρίωνα» (αγαπημένο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) στο Beef Bar για ένα private party. Ενα party που ξεκίνησε με τη δύση του ήλιου. Τα περισσότερα από τα gatherings – και είναι τόσα, μα τόσα πολλά – ξεκινούν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα. Αυτό που αντίκρυσαν οι έντονα μακιγιαρισμένοι οφθαλμοί μου το βράδυ εκείνο που βρισκόμουν στο πολυτελές, διεθνές ξενοδοχειακό συγκρότημα ήταν κάτι το απίστευτο. Κελεμπιοφόροι από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ με πανάκριβα διαμάντια στο καντράν των ρολογιών τους, Ferrari, Lamborghini, Bentley, αστραφτερές Harley Davidson και δεκάδες bodyguards.

Η Αθήνα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες λόγω Ποσειδωνίων, αφήνει πίσω της σε επισκεψιμότητα και glamour το Cap Ferrat, το Μόντε Κάρλο, το St. Barth. Η πόλη αλλά και η Μύκονος και η Σαντορίνη ζουν ανεπανάληπτες στιγμές με πάμπλουτους επιχειρηματίες να βρίσκονται εδώ, mega yachts να πλέουν στα νερά μας, ενώ τα ελικόπτερα μεταφέρουν συνέχεια σε πολυτελή resorts ή νησιωτικούς προορισμούς επιφανείς επισκέπτες.

Στο Costa Navarino μαθαίνω ότι συνέφαγαν 100 επιφανείς διεθνείς σκηνοθέτες, ενώ η κατοικία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, πέρασε σε πολύ γνωστή (με πολλά παιδιά) εφοπλιστική οικογένεια. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας διαθέτουν άλλωστε εκπληκτικές κατοικίες στην περιοχή της Πλάκας. Η ευεργετική «σκιά» της Συνοικίας των Θεών, όπως έλεγε σε μία σύντομη βόλτα του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, λάτρης ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Αργολίδα…