Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον κόσμο για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν αναφορικά με το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας, εξέδωσε ο ΠΑΟΚ, μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η σημερινή δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, που ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο και η πόλη της Θεσσαλονίκης να επωφεληθεί από μια εντυπωσιακή αστική ανάπλαση, με πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, και τουριστικά οφέλη, είναι μια ιστορική στιγμή για τον Σύλλογο.

Η Νέα Τούμπα θα είναι ένα εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη και φυσικά για τον ΠΑΟΚ και θα σηματοδοτήσει την εναρμόνιση των υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων με τις πιο σύγχρονες ανάγκες για ασφάλεια, προσβασιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον, υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Αυτό είναι το όραμά μας, το οποίο έγινε σχεδόν απολύτως αποδεκτό σε επιτροπές και συμβούλια γνωμοδότησης και έγκρισης, χωρίς ουσιαστικές ενστάσεις. Η αποδοχή της πρότασής μας χωρίς μεταβολές, αποδεικνύει αυτό που από την αρχή είχαμε πιστέψει, ότι η Νέα Τούμπα δεν είναι ανάγκη μόνο της ομάδας μας, αλλά και της πόλης.

Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ξεκινά άμεσα η επόμενη φάση του έργου, που περιλαμβάνει την έναρξη των μελετών που θα εξασφαλίσουν τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις κατασκευής. Θα ολοκληρωθούν οι μελέτες διαμόρφωσης – χωροθέτησης του συνόλου των αναγκαίων εγκαταστάσεων και του συνόλου των συνοδευτικών μελετών.

Οι άμεσες ενέργειες

Έναρξη σύνταξης οριστικής μελέτης γηπέδου καθώς και του masterplan, για το καθορισμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στους δημόσιους χώρους (υπογειοποίηση κ,α) με τα οριστικά πλέον δεδομένα του ΠΔ.

Ίδρυση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, για την υλοποίηση και λειτουργία του γηπέδου
Προετοιμασία σε συνεργασία με το Δήμο των αναγκαίων ενεργειών εφαρμογής του νέου Ρυμοτομικού σχεδίου (προκαταρκτικές ενέργειες για πράξεις τακτοποίησης και αναλογισμού).

Συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για τις εκτάσεις αρμοδιότητας του, για την ανάπλαση και λειτουργία εγκαταστάσεων αυτών . Οι αποφάσεις θα αποτυπωθούν στο masterplan και θα πρέπει να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύνταξη μνημονίου συνεργασίας με Υπουργείο Πολιτισμού εντός 2μήνου για το χειρισμό πιθανών αρχαιολογικών ευρημάτων και δοκιμαστικές εκσκαφές στον περιβάλλοντα χώρο.

Διαμόρφωση συντονιστικού πλαισίου συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων (ΠΑΟΚ, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια, αρμόδιες υπηρεσίες: ΔΕΠΑ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΘ, κ.α.) για την ολοκλήρωση της επένδυσης (σχεδιασμός-κατασκευή- λειτουργία)

Όλα τα στάδια και οι ενέργειες, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα ανακοινώνονται με διαφάνεια και χρονοδιαγράμματα. Ξεκινά μια δημιουργική και ιστορική εποχή για εμάς που θα καταλήξει σε μια ακόμη κατάκτηση των ονείρων μας.

Ξεκινάμε!»