Πολλά άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο δυτικό Βερολίνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Αν και στην αρχή, τα γερμανικά μέσα έκαναν λόγο για περίπου 30 τραυματίες, η Bild σε νεότερη ενημέρωσή της αναφέρει πως η αστυνομία δίνει περίπου 10 τραυματίες, ενώ η Πυροσβεστική οκτώ.

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/06/photo1654679819.jpeg

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Breitscheidplatz στο Σαρλότενμπουργκ.

Ο οδηγός του μικρού αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στο πλήθος συνελήφθη. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο, όπως και η πυροσβεστική.

Παρόμοια επίθεση στο ίδιο σημείο το 2016

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές της αστυνομίας, η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στο σημείο όπου τον Δεκέμβριο του 2016 ο δολοφόνος Anis Amri έριξε ένα φορτηγό πάνω σε πλήθος που ψώνιζε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο σημείο όπου, το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2016, ένας 24χρονος Τυνήσιος, ο Ανίς Αμρί (Anis Amri), έριξε ένα φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz, στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 56.

Ο δράστης είχε κλέψει το φορτηγό νωρίτερα την ίδια μέρα αφού είχε σκοτώσει το Πολωνό οδηγό του.

Τέσσερις μέρες αργότερα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ιταλούς αστυνομικούς, που προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο, στο σιδηροδρομικό σταθμό, στην περιοχή Sesto San Giovanni, στο Μιλάνο.

Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει τότε το Ισλαμικό Κράτος.