Η Serie A της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να εισάγει από την επόμενη χρονιά, σύστημα play off για τον τίτλο, εάν οι δύο πρώτοι στη βαθμολογία τερματίσουν στο ίδιο επίπεδο τη σεζόν, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη (8/6) πηγή κοντά στην διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας.

Η ιδέα συζητήθηκε σε μια συνάντηση μεταξύ συλλόγων της Serie A την Τρίτη (7/6), προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, μετά την τελευταία σεζόν όπου ο τίτλος κρίθηκε υπέρ της Μίλαν την τελευταία αγωνιστική.

Η νίκη της Μίλαν στη Σασουόλο την τελευταία μέρα της χάρισε τον τίτλο μετά από 11 χρόνια με δύο βαθμούς διαφορά, μπροστά από την αντίπαλη Ίντερ. Αν η Μίλαν έμεινε στο «Χ» θα τερμάτιζε ισόβαθμη με την Ίντερ, αλλά και πάλι θα έπαιρνε τον τίτλο λόγω των επιδόσεών της στους μεταξύ τους αγώνες.

Η Μίλαν πήρε τέσσερις βαθμούς από την Ίντερ την περασμένη σεζόν, κάτι που θα της έδινε ούτως ή άλλως το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Τα περισσότερα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα «πρώτης γραμμής» κρίνονται στη διαφορά τερμάτων εάν οι πρώτες ομάδες είναι ισόβαθμες, ενώ καμία άλλη κορυφαία Λίγκα δεν χρησιμοποιεί επί του παρόντος play off.

Το όλο θέμα με τα play off και στις θέσεις του υποβιβασμού μπήκε αντίστοιχα στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στις ομάδες της Serie A, προκειμένου να προστεθεί από την επόμενη σεζόν στην προκήρυξη και να υπάρχει έξτρα αγώνας των ομάδων που βρίσκονται στη 17η και 18η θέση, εφόσον είναι ισόβαθμες.

Ο τίτλος της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας έχει κριθεί σε play off μόνο μία φορά στο παρελθόν, με την Μπολόνια να κερδίζει την Ίντερ με 2-0 στη Ρώμη το 1964.