Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κροατίας, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, συμπεριέλαβε 26 ονόματα στις κλήσεις του για τις αναμετρήσεις του τρίτου «παραθύρου» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και κάποια… ηχηρά, όπως ο Μάριο Χεζόνια, ο Άντε Ζίζιτς, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και ο Ίβιτσα Ζούμπατς.

Η Κροατία βρίσκεται στην 4η και τελευταία θέση του ομίλου της μετά από 4 αναμετρήσεις στα δύο «παράθυρα» που προηγήθηκαν, μετρώντας μόνο μία νίκη. Αν και οι πιθανότητες να δει παρόντες τους Μπογκντάνοβιτς και Ζούμπατς ο Μουλαομέροβιτς στα εναπομείναντα παιχνίδια είναι λίγες, το δεδομένο είναι πως θα πρέπει οι παίκτες του να συνεχίσουν με νίκες, αφού την πρόκριση εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτοι του ομίλου. Η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της Κροατίας με ρεκόρ 3-1, ενώ οι Σλοβενία και Σουηδία ισοβαθμούν με ρεκόρ 2 νίκες – 2 ήττες.

Οι Κροάτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Σλοβενία στις 30 Ιουνίου και εντός έδρας τη Φινλανδία στις 3 Ιουλίου.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Κροατίας, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς κάλεσε τους εξής παίκτες για τα ματς με τη Σλοβενία και τη Φινλανδία: Ντράγκαν Μπέντερ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ντάνκο Μπράνκοβιτς, Ντάριο Ντρέζνιακ, Ματέο Ντρέζνιακ, Γκόραν ΦΙλίποβιτς, Λόβρο Γκντίνιτς, Μάριο Χεζόνια, Τόνι Γελένκοβιτς, Μάτε Κάλιτζιτς, Μπόρνα Καπούστα, Φίλιπ Κρούσλιν, Πάβλε Μαρτσίνκοβιτς, Κάρλο Μάτκοβιτς, Ντομινίκ Μάβρα, Τόνι Νάκιτς, Τόνι Πέρκοβιτς, Ρόκο Πρκάτσιν, Ιβάν Ράμλιακ, Ρόκο Ρόγκιτς, Ματέι Ρουντάν, Ζέλικο Σάκιτς, Σβεν Σμάιλαγκιτς, Άντε Ζίζιτς, Ίβιτσα Ζούματς, Τόμισλαβ Ζούμπσιτς.