Στην αποποίηση της κληρονομιάς πολλών εκατομμυρίων ευρώ του πατέρα του Γιώργου Τράγκα προχώρησε, ο δευτερότοκος γιoς του Ευθύμιος – Φρειδερίκος (Φρέντυ) Τράγκας. Ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός μίλησε για την κίνηση του γιου του δημοσιογράφου, καθώς και για την τεράστια περιουσία του πατέρα του.

Όπως είπε ο κ. Σοφός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Φρέντυ Τράγκας δεν είχε καμία συμμετοχή στις επαγγελματικές δραστηριότητες του Γιώργου Τράγκα, δεν συνεργάστηκαν ποτέ, δεν δούλεψαν ποτέ μαζί, ξεκαθαρίζοντας και επαναλαμβάνοντας, πως ο Φρέντυ Τράγκας είναι μισθωτός και εργαζόταν διαρκώς σε άλλη εταιρεία.

«Το άγνωστο τον φοβίζει και δεν ήθελε να μπει σε μια, κατά την πιθανολόγησή μας, μακροχρόνια έρευνα σε βάρος του, με όποιο κόστος μπορεί να είχε αυτό για το όνομα του, το οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον», απάντησε ο κ. Σοφός για τους λόγους της αποποίησης κληρονομιάς, δεδομένου πως οι Αρχές ερευνούν κατά πόσον αποκτήθηκε νόμιμα η μεγάλη περιουσία του Γιώργου Τράγκα ή εάν υπήρξε διακίνηση μαύρου χρήματος και παράνομες διαδρομές που οδήγησαν στην απόκτηση μετρητών και ακινήτων.

«Για τον Φρέντυ Τράγκα δεν είναι πάνω απ’  όλα το χρήμα»

«Για τον Φρέντυ Τράγκα δεν είναι πάνω απ’  όλα το χρήμα», είπε ο Θέμης Σοφός, σημειώνοντας πως «αυτό που συνετέλεσε ήταν η έλλειψη της γνώσης για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων και άλλες περιστάσεις. Ήταν ένα περιβάλλον που δεν συνετέλεσε σε μια ειρηνική διευθέτηση και συζήτηση, ήταν δυσχερές για την αντίληψη του εντολέα μου, που έχει μια καθημερινότητα και έναν μισθό, μια διαφορετική περίσταση από τους άλλους κληρονόμους».

Προσέθεσε πως «υπήρξε μια σειρά διαφωνιών, αλλά δεν θέλω να αναφέρω οτιδήποτε για τους άλλους κληρονόμους ή να υπάρξει κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους. Ο Φρέντυ αποποιείται οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο από την κληρονομιά του πατέρα του. Εάν ολοκληρωθεί η έρευνα και υπάρξει περιουσιακό στοιχείο που έχει αποποιηθεί ο Φρέντυ Τράγκας, αυτό θα επαυξήσει το μερίδιο του αδελφού του, δεν πηγαίνει κάποιο μερίδιο στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, την κ. Καρρά. Εάν αποποιηθεί και ο αδελφός του, επάγεται η κληρονομιά στον γιο του αδελφού του», σημείωσε.

Σχετικά με την προέλευση των χρημάτων της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και το πόσο χρόνο μπορεί να απαιτήσει η έρευνα των Αρχών, ο Θέμης Σοφός είπε πως «εν προκειμένω, υπάρχει το επιχείρημα ότι ο εκλιπών ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακό.

Εξετάζεται και το κριτήριο της πραγματικής κατοικίας του ελεγχόμενου, δηλαδή που ήταν το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής του εκλιπόντος. Προφανώς θα απαιτηθεί χρόνος έρευνας. Για τον κληρονόμο, το ερώτημα είναι εάν γνώριζε κατά τον χρόνο κτήσης της κληρονομούμενης περιουσίας, εάν αυτή προέρχεται από έκνομη δραστηριότητα».

«Ο Φρέντυ Τράγκας δεν γνώριζε πώς αποκτήθηκε η περιουσία του πατέρα του»

«Η κορύφωση της έκπληξης του Φρέντυ Τράγκα, ήταν όταν με πρωτοβουλία μας μεταβήκαμε στο Μονακό και διαπιστώσαμε πως υπήρχε ήδη διαθήκη και η οποία είχε κατατεθεί, χωρίς να μας έχει πει κάποιος το παραμικρό και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση με τους άλλους κληρονόμους. Αυτό είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που τον οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης» υποστήριξε ο Θέμης Σοφός.

«Ο Φρέντυ Τράγκας δεν γνώριζε πώς αποκτήθηκε η περιουσία του πατέρα του. Ήξερε πως επί πολλά χρόνια ήταν δημοσιογράφος και εκδότης και θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από αυτήν την ενασχόληση η περιουσία αυτή, θα μπορούσε και όχι. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το πούμε» κατέληξε ο δικηγόρος.

Αποδέχεται την κληρονομία ο μεγαλύτερος γιος του

Στην αντίπερα όχθη, ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, θα αποδεχθεί την κληρονομιά του πατέρα του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός.

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν διαρκώς υπό φορολογικό έλεγχο, ενώ ξεκαθάρισε πως ο δημοσιογράφος ήταν πολύ προσεκτικός και δεν φαίνεται ότι είχε κάτι να φοβηθεί για την περιουσία του.

«Ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας από τους συνεχόμενα φορολογικά ελεγχόμενους πολίτες. Προσωπικά τον υπερασπίστηκα σε διάφορες δίκες για διάφορα φορολογικά αδικήματα, που οφείλουμε να πούμε ότι έχει απαλλαγεί αμετακλήτως. Ο φορολογικός έλεγχος στο πρόσωπό του δεν σταμάτησε ποτέ» δήλωσε, αναφέροντας πως η περιουσία του Γιώργου Τράγκα υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.