Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε για 14η φορά στην καριέρα του το Roland Garros, κάτω από πολύ δύσκολες, για τον ίδιο, συνθήκες και συνέχισε να γράφει ιστορία φτάνοντας τα 22 grand slam!

Μετά τον τελικό με τον Κάσπερ Ρουντ, ο 36χρονος Ισπανός αποκάλυψε πως έπαιξε στον τελικό χωρίς να νιώθει το πόδι του, από την παυσίπονη ένεση που του έκανε ο γιατρός.

Μιλώντας στο Eurosport, ο Ράφα Ναδάλ τόνισε: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Ήταν μεγάλη έκπληξη (το να βρίσκομαι εδώ), ήταν απρόσμενο, όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το τένις. Η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική. Ήμουν εκτός προπονήσεων για ενάμιση μήνα, με κάταγμα κόπωσης στα πλευρά. Στη συνέχεια είχα ένα πρόβλημα στο πόδι. Συνέχισε να με ενοχλεί. Στη Ρώμη ήταν δύσκολα, αλλά συναρπαστικά».

Συνέχισε, λέγοντας πως «έχω τον γιατρό μαζί μου. Δεν ένιωθα το πόδι μου, μετά από παυσίπονη ένεση. Το πόδι ήταν αναίσθητο, για αυτό κατάφερα να παίξω».

Σε ερώτηση πόσες ενέσεις χρειάστηκε να κάνει, στη διάρκεια του τουρνουά, ο Ναδάλ απάντησε: «Καλύτερα να μην ξέρεις».

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να βρω μια λύση για το αριστερό μου πόδι. Δεν ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όμως τώρα μπορώ να πω δυο πράγματα. Στάθηκα ικανός να αγωνιστώ στο Roland Garros, κάνοντας ενέσεις στο πόδι μου για δυο εβδομάδες. Γι’ αυτό τα κατάφερα.

Ήταν μεγάλο ρίσκο, γιατί θα μπορούσε να μου δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλο σημείο του ποδιού μου, όπως για παράδειγμα στον αστράγαλό μου, αλλά χάρηκα πολύ που έδωσα ευκαιρία στον εαυτό μου να κατακτήσει το Roland Garros ξανά.

Ευχαριστώ πολύ τον γιατρό μου για όλα όσα έχει κάνει για εμένα, αλλά είναι σίγουρο πως δεν μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι με το πόδι μου σε αυτή την κατάσταση. Ξέρω τις πιθανότητες που έχω να επιστρέψει το πόδι μου σε καλή κατάσταση και θα τις διεκδικήσω.

Θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη θεραπεία την ερχόμενη εβδομάδα. Αν πετύχει, τότε θα παίξω στο Wimbledon. Αν δεν πετύχει, τότε είναι μια άλλη ιστορία, γιατί θα χρειαστεί να αποφασίσω, αν θα μπω στο χειρουργείο για να κάνω ακόμη μια μεγάλη επέμβαση».

Για να ολοκληρώσει, λέγοντας: «Το Wimbledon δεν είναι τουρνουά που θέλω να χάσω. Κανείς δεν θέλει να χάνει το Wimbledon. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο έχω πετύχει πολλά και το σέβομαι απόλυτα.

Είμαι πάντοτε έτοιμος να παίξω στο Wimbledon. Αν με ρωτάτε, αν είμαι έτοιμος φέτος, δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση. Αν με ρωτάτε όμως, αν θέλω να κερδίσω φέτος το Wimbledon, τότε σας λέω πως φυσικά και θέλω. Θα δούμε πως θα πάει η θεραπεία».