Την Πέμπτη το πρωί απολογείται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριας που έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις της ολυμπιονίκh, Σοφίας Μπεκατώρου, στο πλαίσιο του κινήματος το #metoo στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ξανά η παθούσα, η οποία εξετάστηκε συμπληρωματικά και πάλι κεκλεισμένων των θυρών ύστερα από αίτημα της πληρεξούσιος δικηγόρου της Κλειούς Παπαπαντολέων για τη διαφύλαξη της εντολέως της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα ρωτήθηκε εκ νέου για το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, καθώς θα πρέπει να αποδειχθεί ότι σε βάρος της ασκήθηκε παράνομη βία για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.

Για το λόγο αυτό το δικαστήριο φαίνεται να επέμεινε στο εν λόγω αδίκημα, ζητώντας να περιγράψει ξανά η καταγγέλλουσα συγκεκριμένα περιστατικά. Ως προς τα άλλα δύο κακουργήματα (αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια) άλλωστε, ο κατηγορούμενος τα έχει ομολογήσει.

Ξέσπασε σε λυγμούς

Η κοπέλα ξέσπασε μετά το τέλος της κατάθεσης της σε λυγμούς, ενώ και σήμερα είχε στο πλευρό της την οικογένειά της και φίλους της.

Κατά την υποβολή του αιτήματος περί κεκλεισμένων των θυρών, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Θεόδωρος Μαντάς χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα σχόλια, που προσβάλλουν την 23 ετών πορεία του αλλά και τη στάση του στην παρούσα δίκη, καταλήγοντας: «Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι»