Με ένα σκωπτικό σχόλιο απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη σε ότι αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της  Novartis:

«Ζητάμε ταπεινά συγνώμη από το κύριο Ανδρουλάκη, που στη προσπάθειά μας να ανακόψουμε τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, παραποιήσαμε δημόσια έγγραφα και εξαφανίσαμε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από τα επίσημα έγγραφα του FBI που αναφέρονται στις μίζες της Novartis. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κατανοήσει ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα, το να μη παίρνεις θέση και να πουλάς τρέλα, δεν αποτελεί πάντα ασφαλή διέξοδο».

Σημειώνεται ότι στην πρόταση που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνεται και ο Ανδρέας Λοβέρδος, γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το τελευταίο επεισόδιο του σκανδάλου Novartis.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην υπόθεση, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από το ΥΠΕΞ να δώσει καθαρές απαντήσεις για το παραποιημένο έγγραφο «χωρίς μισόλογα», ενώ κατήγγειλε παρακρατικούς μηχανισμούς, που όπως είπε «δεν θα κρατήσουν σε ομηρία την παράταξη αυτή την εποχή».