«Αντιπαρερχόμαστε τη φρασεολογία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπέμπει ευθέως στον επί χρόνια πολιτικό τους συνεταίρο, Πάνο Καμμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, απαντώντας στο σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει θέση στο ζήτημα της εμπλοκής του Ανδρέα Λοβέρδου στην υπόθεση της Novartis.

«Το να μη παίρνεις θέση και να πουλάς τρέλα, δεν αποτελεί πάντα ασφαλή διέξοδο», είπε μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το θέμα.

«Θα τα πούμε ακόμη μία φορά κι ελπίζουμε να μη μένει και ο κ. Ηλιόπουλος ‘άγρυπνος’, ώστε να μπορεί να τα κατανοήσει πλήρως», απάντησε στον ίδιο σκωπτικό τόνο, με αυτόν του κ. Ηλιόπουλου, ο Δημήτης Μάντζος.

Και προσέθεσε πως «ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει καταθέσει στη Βουλή το επίμαχο έγγραφο, στην πλήρη μετάφρασή του και έχει ληφθεί υπόψη από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2020», σημειώνοντας ότι «προκαλεί εντύπωση γιατί αυτό το αποκρύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που δημοσίευμα της ‘Αυγής’ εκείνης της εποχής κάνει αναφορά στο επίμαχο έγγραφο κατά την πλήρη μετάφρασή του».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σημείωσε για μία ακόμη φορά πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα δεχθεί καμία σκιά», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν κατανοούμε, μάλιστα, γιατί ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει καθαρά τι συνέβη με τη φερόμενη παραποίηση του εγγράφου».