Την ενοχή του για το βίντεο του εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά, στην περίφημη υπόθεση εκβιασμού του γάλλου μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού, με sex tape στο οποίο φέρεται να εμφανίζεται, παραδέχτηκε έμμεσα ο Καρίμ Μπενζεμά, καθώς αποφάσισε να μην εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση που του είχε επιβάλει το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα L’Équipe, ο Μπενζεμά έκανε γνωστό μέσω των δικηγόρων του ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η δικαστική… αναμέτρηση με τον πρώην συμπαίκτη του και ενημέρωσε ότι παίρνει πίσω την έφεση που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης, για να κλείσει η υπόθεση.

«Ο πελάτης μου έχει εξαντληθεί από αυτήν τη διαδικασία και έχει εκτιμήσει ότι η νέα ακρόαση δε θα άλλαζε τίποτα» δήλωσε στη L’Équipe ένας εκ των δικηγόρων του Μπενζεμά, ο Hugues Vigie, και συμπλήρωσε:

«Αυτή η εξέλιξη επικυρώνει μια απόφαση καταδίκης και προφανώς ενοχής. Είναι μια νομική αλήθεια. Αλλά αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Ο Καρίμ Μπενζεμά θα ισχυρίζεται πάντα την αθωότητά του σε αυτήν την υπόθεση και ποτέ δε θέλησε να συμμετάσχει σε επιχείρηση εκβιασμού κατά του Ματιέ Βαλμπουενά».

Το δικαστήριο των Βερσαλλιών το Νοέμβριο του 2021 είχε κρίνει ένοχο τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος ήταν απών από τη δίκη, για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, πρόστιμο 75.000 ευρώ από το Κακουργιοδικείο των Βερσαλλιών και επιπλέον αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ στον Βαλμπουενά για ψυχική οδύνη.

Η έφεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Εντούτοις, η απόσυρση του 31χρονου επιθετικού ολοκληρώνει μια και καλή την υπόθεση που ταλάνισε το γαλλικό ποδόσφαιρο πάνω από 6 χρόνια.

Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε κλείνοντας είναι ότι ο Μπενζεμά ήταν ο μοναδικός ένοχος που είχε ασκήσει έφεση, καθώς οι Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass και Karim Zenati, που διώχθηκαν σε αυτήν την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού, είχαν αποδεχθεί τις πρωτόδικες ποινές.