Πεδίο μάχη έγινε ξανά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, και μετά το πέρα της φοιτητικής πορείας, ξέσπασαν νέα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά από την είσοδο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» και συνεχίστηκαν μπροστά από το Αστεροσκοπείο και στον ευρύτερο χώρο.

Δύο προσαγωγές

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Να σημειωθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, ότι άτομα που βρισκόταν εντός της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ εξήλθαν και διαμαρτυρήθηκαν για τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στον ευρύτερο χώρο του campus για να κατασβήσουν φωτιές που προκλήθηκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Δείτε εικόνες και βίντεο:
Αντιδρούν οι φοιτητές

Σημειώνεται πως οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν να αντιδρούν στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ, αναφέροντας ότι δεν γίνεται να υπάρχει παιδεία κάτω από ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, ενώ την ίδια στιγμή ζητούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

«Το τελευταίο πράγμα που λείπει αυτή τη στιγμή από τα πανεπιστήμια μας, είναι η αστυνομία. Παλεύουμε γενικότερα για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας και για κατάργηση στην πράξη του νόμου Χρυσοχοϊδη Κεραμέως, του οργανωμένου σχεδίου που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στο ΑΠΘ και στόχο έχει τη νομιμοποίηση στη συνείδηση των συμφοιτητών μας, της πανεπιστημιακής αστυνομίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, προ ημερών ο Τάσος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νομικής.

Για οργανωμένο σχέδιο καταστολής και νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας τους χώρους του πανεπιστημίου, έκανε λόγο η πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Χημικού, Χριστίνα Σταμούλη.

«Θέλουμε να είμαστε φοιτητές. Παλέψαμε για να γίνουμε ξανά φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές μας και τώρα βρισκόμαστε εδώ καθημερινά με φόβο μην φάμε χημικά, μην φάμε καμία κρότου-λάμψης στο κεφάλι, αγωνιούμε για το αν θα συνεχιστούν τα μαθήματα μας και τα εργαστήρια μας μετά και τις 12:00 το μεσημέρι, μην τυχόν και δεν προλάβουμε» είπε ακόμη η φοιτήτρια.