Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «υποκλίθηκε» στον Ράφα Ναδάλ, κάτοχο 13 τίτλων του Roland Garros, επαινώντας τη νοοτροπία που επέδειξε ο Ισπανός στα κρίσιμα σημεία τού μεταξύ τους προημιτελικού.

Το 59ο κεφάλαιο του πιο παραγωγικού αγώνα Open Era του ανδρικού τένις ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (1/6) στο Παρίσι, με τον Ράφαελ Ναδάλ να βγαίνει νικητής σε τέσσερα σετ (3-1) απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Έδειξε γιατί είναι μεγάλος πρωταθλητής. Ξέρετε, μένοντας εκεί, ψυχικά… σκληρός και τελειώνοντας τον αγώνα με τον τρόπο που το έκανε» παραδέχτηκε ο «Νόλε» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τον αγώνα.

«Συγχαρητήρια σε αυτόν και την ομάδα του. Χωρίς αμφιβολία το άξιζε. Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη σήμερα» συμπλήρωσε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος μπήκε στο ματς με προβάδισμα 30-28 απέναντι στον Ναδάλ, αλλά ηττήθηκε, παρότι είχε ξεκάθαρο προβάδισμα στο 4ο σετ.

«Ήταν καλύτερος σήμερα, νομίζω, σε σημαντικές στιγμές» είπε ο Τζόκοβιτς και συνέχισε: «Κέρδιζα… στροφές καθώς επέστρεφα στο δεύτερο σετ, κατάφερα να το κερδίσω και σκέφτηκα: Εντάξει, είμαι πίσω στο παιχνίδι».

«Αλλά μετά είχε άλλα δύο, τρία φανταστικά games στην αρχή του τρίτου. Απλώς μπόρεσε να πάει το τένις του σε άλλο επίπεδο σε αυτές τις στιγμές, ιδιαίτερα στην αρχή όλων των σετ, εκτός από το τέταρτο.

Είχα τις ευκαιρίες μου στο τέταρτο. Δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Αυτό ήταν… Πάνω από τέσσερις ώρες μάχης και πρέπει να αποδεχτώ αυτήν την ήττα».