Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Interview με το κυβερνών κόμμα μάλιστα να καταγράφει άνοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της σελίδας politic.gr, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,7% (έναντι 31%), ο ΣΥΡΙΖΑ 22% (έναντι 22,2%), ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύει το ποσοστό του στο 13% (έναντι 12,5%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 5,3% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Σημειώνεται πως συντριπτική είναι η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καθώς το 56,4% πιστεύει πως θα κέρδιζε η ΝΔ, έναντι του 21,6% που τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που την επομένη Κυριακή διεξαγόταν εκλογές.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 26% και «κανένας» σε ποσοστό 29%.

Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ: Το καταλληλότερο σχήμα για μια κυβέρνηση συνεργασίας

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, το 39,7% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 25,3% ενώ κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 4,4%.

Παράλληλα, όσον αφορά το χρόνο των εκλογών, η πλειοψηφία λέει «όχι» στις πρόωρες κάλπες καθώς το 55,6% πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στη λήξη της θητείας.

H ΝΔ καταλληλότερη στην κυβερνητική διαχείριση για όλα τα θέματα της χώρας

Η ακρίβεια με ποσοστό 36% αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα. Ακολουθούν η τουρκική προκλητικότητα (15%) και η ανεργία (14%).

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, φαίνεται να είναι πιο ικανό σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διαχειριστεί όλα τα θέματα.

Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά της ΝΔ (51%) και του ΣΥΡΙΖΑ (19,1%) στον τομέα της εξωτερικής / πολιτικής άμυνας, αλλά και στο ζήτημα των οικονομικών επενδύσεων (ΝΔ 47,9%, ΣΥΡΙΖΑ 16,8%).

Για το θέμα της ακρίβειας, η ΝΔ εμφανίζεται ως καταλληλότερη με 36,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,2% και η απάντηση “κανένα κόμμα” έχει το υψηλό ποσοστό του 35%.