Σε ακριβώς 14 ημέρες ο Ολυμπιακός ξεκινά την καλοκαιρινή προετοιμασία του. Στην «πρώτη», στις 14 Ιουνίου στο Ρέντη, ο Πέδρο Μαρτίνς δε θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Αλλά δεδομένα θα έχει αρκετά νέα πρόσωπα. Ήδη έχετε ενημερωθεί για τους δανεικούς που επιστρέφουν (Ραντζέλοβιτς, Χασάν, Γιάννης Μασούρας, Κούτρης, Τσούμιτς, Λοβέρα). Αλλά δε θα είναι μόνο αυτοί.

Κατά πάσαν πιθανότητα ο Μαρτίνς θα έχει έναν δεξιό μπακ, τον οποίον ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αποκτήσει, με μεγαλύτερη ένταση από σήμερα. Με σκοπό το νέο μεταγραφικό απόκτημα να ξεκινήσει εάν είναι δυνατόν προετοιμασία από τη 14η Ιουνίου και να ενταχθεί από την αρχή στο σύνολο.

Πέραν, όμως, της νέας προσθήκης και όποιας άλλης προκύψει έως τότε, ο Πορτογάλος ζήτησε και θα έχει -τουλάχιστον στις προπονήσεις που θα γίνουν στο Ρέντη- και ποδοσφαιριστές που ανήκουν και αγωνίζονται κατά βάση στον Ολυμπιακό Β’. Μάλιστα, όχι λίγους…

Εάν βγάλουμε στην άκρη τον Φώτη Κίτσο, τον Κωνσταντίνο Τζολάκη και τον Βασίλη Σουρλή, που αποτελούν βασικά κομμάτια του ρόστερ της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, ο Αριέλ Ιμπαγάσα ενημερώθηκε ότι οι Πέτρος Μπαγκαλιάνης (στόπερ), Νεμάνια Νίκολιτς (δεξιός μπακ), Τόλης Αποστολόπουλος (αριστερός μπακ), Ετιέν Κινκουέ (στόπερ) και Αλγκασίμ Μπα θα λάβουν μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, με σκοπό να διεκδικήσουν θέση στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και στα πλάνα του Μαρτίνς.

Στην ίδια λίστα βρίσκονται ακόμη δύο ποδοσφαιριστές, αλλά με ερωτηματικό. Ο πρώτος είναι ο Ντιμπί Κεϊτά. Εδώ και καιρό έχετε ενημερωθεί για την αδημονία με την οποία περιμένουν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, καθώς πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί σε μεγάλο κεφάλαιο. Ο 19χρονος εξτρέμ είχε κάνει μια διορθωτική επέμβαση το Φεβρουάριο, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επανένταξής του, προπονείται καθημερινά και σε περίπου 10 ημέρες θα φανεί εάν θα είναι 100% έτοιμος να ακολουθήσει την προετοιμασία. Ο Μαρτίνς, πάντως, θέλει πολύ να τον δει.

Στην ίδια συνθήκη βρίσκεται ένας ακόμη νεαρός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Αμπντουλαγιέ Νταμπό, που επίσης είναι αμφίβολο εάν θα είναι έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας, μετά  τη ζημιά στον πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού γόνατος στο παιχνίδι Ολυμπιακός Β’ – Κηφισιά. Και ο Γάλλος κάνει εντατικό πρόγραμμα, με σκοπό να τεθεί στη διάθεση του Μαρτίνς.

Αντί επιλόγου, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει ποιους παίκτες δε θα έχει μαζί του στην προετοιμασία. Και από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν, ίσως προκύψουν και κάποιες εκπλήξεις.