Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της είναι εδώ και σχεδόν δύο 24ωρα η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κατάφερε να φτάσει σε έναν ιστορικό τίτλο, επικρατώντας της Λίβερπουλ στον τελικό του Παρισιού με 1-0 χάρη σε γκολ του Βινίσους.

Μία ακόμη φορά που η Ρεάλ ήταν φέτος εξαιρετικά αποτελεσματική στο Champions League. Όπως και στους προηγούμενους γύρους, έτσι και στον τελικό, η Βασίλισσα εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη της ευκαιρία και νίκησε την ομάδα του Κλοπ, επιστρέφοντας στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Τι και αν η Λίβερπουλ είχε 24 σουτ και η Ρεάλ μόλις 4; Η Βασίλισσα απέδειξε για άλλη μια φορά πως το «know how» είναι μια ειδική παράμετρος την οποία την έχει μονάχα εκείνη. Για να καταλάβει κανείς, η Λίβερπουλ «έπρεπε» να είχε σκοράρει στον τελικό του Παρισιού περισσότερα από δύο γκολ (2.19). Την ίδια ώρα η Ρεάλ, δεν είχε ούτε μονάδα στην κατηγορία με τα xGoals, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 0.92.

Το πραγματικό σκορ ωστόσο έδειξε 1-0 υπέρ της Ρεάλ. Και μάλιστα αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που φέτος η Ρεάλ έκανε… πλάκα στην στατιστική. Η Βασίλισσα είχε συγκεκριμένα σε όλους τους γύρους του Champions League λιγότερα xG από τους αντιπάλους της.

Κόντρα στην Παρί η Ρεάλ «έπρεπε» να είχε χάσει με 2-3 σύμφωνα με τα xG. Αντιθέτως ήταν εκείνη που τελικά νίκησε με συνολικό σκορ 3-2, στους δύο αγώνες. Κόντρα στην Τσέλσι η Ρεάλ «έπρεπε» να είχε ηττηθεί με 2-4 (2.58 – 4.58). Τελικά ήταν εκείνη που προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-4. Και απέναντι στη Σίτι η Ρεάλ είχε λιγότερα xG (4.28 – 4.38), με το τελικό σκορ πάντως να δείχνει 6-5 υπέρ της ομάδας του Αντσελότι.

Μπορεί οι αντίπαλες ομάδες να την πίεσαν και να την απείλησαν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο η Ρεάλ έμεινε ζωντανή μέχρι το τέλος. Και τελικά ήταν αυτή που στο φινάλε του Παρισιού σήκωσε την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά.