Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα ημιτελικά της Basket League ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε δύσκολα της πολύ μαχητικής Λάρισας με σκορ 87-77 και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά, βάζοντας πλώρη για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο για το σύνολο του Γιώργου Βόβορα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δεν έφτασαν τυχαία μέχρι αυτό το σημείο. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» είχε τις λύσεις επιθετικά στο τέλος, περιόρισε τον Μούντι και έτσι πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για τους Πράσινους ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς που ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες πρόσφεραν οι Ιωάννης Παπαπέτρου με 18 και Οκάρο Γουάιτ με 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, απολαυστικός ήταν ο Στέφαν Μούντι με 29 πόντους και από 14 μέτρησαν οι Ουσμάν Κρουμπάλι και Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως αρκετά γρήγορα η Λάρισα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και στη συνέχεια με τον Στέφαν Μούντι να κάνει τρομερή εμφάνιση «πυροβολώντας» από παντού, το σύνολο του Φώτη Τακιανού μπόρεσε να βρεθεί στο +8 (25-17). Σε εκείνο το σημείο όμως ο Νεμάνια Νέντοβιτς το πήρε… προσωπικά και με δικούς του συνεχόμενους πόντους, σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα του «τριφυλλιού» δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός φαινόταν να αισθάνεται καλύτερα στο παρκέ, πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια στο +10 (49-39).

Η τρίτη περίοδος ήταν σαφώς πιο ισορροπημένη με τους Πράσινους να έχουν σταθερά το προβάδισμα, όμως η Λάρισα κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ, συνεχίζοντας να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Γιώργου Βόβορα, που δεν μπορούσε να ξεφύγει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν στο ματς, όμως ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να μην χάσει το προβάδισμα που είχε χτίσει, και εν τέλει κατάφερε να φτάσει στη νίκη, κάνοντας το 1-0.