Για το γεγονός που έγινε με τις δύο Red Bull μετά από ένα pit stop, θα κάνει ένσταση η Ferrari για το Grand Prix του Μονακό.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας διαμαρτυρήθηκαν από την στιγμή που ο Σέρχιο Πέρεζ και ο Μαξ Φερστάπεν, την ώρα που έβγαιναν από τα pit πάτησαν την γραμμή. Σε πρώτη φάση φάνηκε πως και οι δύο γλίστρησαν και γι’ αυτό δεν έγινε διερεύνηση του συμβάντος από τους αγωνοδίκες.

H FIA δεν διερεύνησε το θέμα εκ των υστέρων, ώσπου η Ferrari κατέθεσε ένταση. Aπό την άλλη πλευρά, οι αγωνοδίκες εξέτασαν την αντίστοιχη πιθανή παράβαση του Πέρεζ, αλλά μέχρι το τέλος του αγώνα δεν εξέδωσαν κάποια σχετική ανακοίνωση. Αργότερα, ανακοίνωσαν ότι οι δύο οδηγοί της Red Bull κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ωστόσο, η Ferrari κατέθεσε ένταση, και ο διευθυντή της Ματία Μπινότο τόνισε: «Είμαστε δυσαρεστημένοι για αυτή που φαίνεται σαν ξεκάθαρη παραβίαση των κανονισμών από τις δύο Red Bull για τη διάσχιση της κίτρινης γραμμής της εξόδου των πιτς. Δεν ήταν απλά κοντά στη γραμμή.

Την πάτησαν, και ο αγωνιστικός κώδικας αναφέρει ακριβώς αυτό. Είχαμε μια σαφή αποσαφήνιση του θέματος στην Τουρκία το 2020. Το να μένεις στη γραμμή παραβιάζει τις προϋποθέσεις που έθεσε ο αγωνιστικός διευθυντής. Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα αποζητούμε τις εξηγήσεις από τη FIA».