Έρευνα για το αν ο θάνατος της Μαλένας προκλήθηκε από τοξική ουσία, όπως της Τζωρτζίνας, ζητά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, προτείνοντας την εκταφή του κοριτσιού.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η ιατροδικαστής ανέφερε στην τωρινή της κατάθεσή πως  κρίνεται αναγκαίο να διερευνηθεί διεξοδικά αν ο θάνατος της Μαλένας είναι δολοφονία, προτείνοντας να γίνει εκταφή του κοριτσιού για λήψη όχι μόνο τριχών αλλά και μυελού των οστών προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ο θάνατος της προκλήθηκε από τοξική ουσία.

Σημειώνεται πως η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της την περασμένη Παρασκευή τόνισε πως η έκθεση που είχε κάνει ήταν σωστή με βάση τα δεδομένα που είχε λάβει από το νοσοκομείο, όπου μνημονευόταν η χημειοθεραπεία που λάμβανε η Μαλένα λόγω λευχαιμίας.

Η ιατροδικαστής είχε εκτιμήσει ότι οι βλάβες στο ήπαρ ήταν αποτέλεσμα των φαρμάκων που λάμβανε το μικρό κορίτσι. Ωστόσο, τα δεδομένα θα πρέπει να επανεξεταστούν, μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από το θάνατο της Τζωρτζίνας.