Οι εργασίες για την αποκατάσταση μέρους της Διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου του οποίου είχε καταρρεύσει προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς.

Δεκάδες εργάτες, βαριά μηχανήματα και ειδικοί επιστήμονες εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες επαναδιάνοιξης της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου.

Σε μια χρονιά που τα καύσιμα έχουν πάρει φωτιά θεωρείται κομβικής σημασίας η επαναλειτουργία της διώρυγας που σημειωτέων παραμένει κλειστή ουσιαστικά 2 χρόνια τώρα προκειμένου τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι όποιοι ενοικιαστές σκαφών αναψυχής αλλά και τα εμπορικά  πλοία που πληρούν τις προδιαγραφές να διαπερνούν τον Ισθμό να μπορούν να τον πραγματοποιούν και έτσι να αποφεύγετε ο γύρος της Πελοποννήσου προκειμένου να βρεθούν από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό και εν συνεχεία στο Ιόνιο πέλαγος και το αντίστροφο με πολύ χαμηλότερο οικονομικό κόστος λόγο της εξοικονόμησης καυσίμων.

Αξίζει να αναφερθεί πως σκοπός τόσο των αρμόδιων υπηρεσιών όσο και της τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργω είναι ο Ισθμός της Κορίνθου να ανοίξει σε πρώτη φάση στα μέσα Ιουνίου για να εξυπηρετηθεί ο τεράστιος όγκος των πλεούμενων που τον διασχίζει κάθε καλοκαίρι και στη συνέχεια να κλείσει και πάλι προκειμένου μέσα στον χειμώνα να ολοκληρωθούν εάν είναι δυνατόν και οι υπόλοιπες εργασίες συντήρησης που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Οι εικόνες από το πιο εντυπωσιακό εργοτάξιο της χώρας μας είναι καθηλωτικές και τόσο το μέγεθος του έργου όσο και ο βαθμός δυσκολίας που είναι εμφανές με μια πρώτη ματιά πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Πηγή: Πηγή: YouTube / UpStories