Διακόσια πενήντα χρόνια Ιστορίας, όσα αθροίζουν συνολικά Λίβερπουλ (130/έτος ίδρυσης 1892) και Ρεάλ Μαδρίτης (120/έτος ίδρυσης 1902), …συναντώνται στο Παρίσι και το «Σταντ ντε Φρανς», το γήπεδο που επελέγη από την UEFA να φιλοξενήσει  τον 67o τελικό του Kυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.

Να σημειωθεί ότι ο τελικός… μετακόμισε από την Αγία Πετρούπολη, όπου είχε αρχικά προγραμματιστεί, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αντσελότι και Κλοπ

Ο Κάρλο Αντσελότι, ένας από τους επτά ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτες και ως προπονητές , θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην προσπάθειά της για τον 14ο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση.

Απέναντι στη «βασίλισσα» θα βρίσκεται η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία με τη σειρά της θα επιχειρήσει να πανηγυρίσει εκ νέου την κατάκτηση του τροπαίου, τρία χρόνια μετά το θρίαμβό της στη Μαδρίτη το 2019, κόντρα στη Τότεναμ (2-0).

Στο χορτάρι του Σταντ ντε Φρανς θα παραταχθούν τα 13 τρόπαια της Ρεάλ και τα 6 της Λίβερπουλ.

1,6 δις ευρώ… θα πατήσουν το χορτάρι

Ένας τελικός, ο οποίος θα προβληθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, με συνολική αξία 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 900,50 εκατ. ευρώ η Λίβερπουλ, στα 756,50 εκατ. ευρώ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Δύο ομάδες με σχεδόν ίδιο μέσο όρο ηλικίας (27,7 η Λίβερπουλ και 28,0 η Ρεάλ), με πολλούς ξένους στο ρόστερ τους (19 η Λίβερπουλ και 18 η Ρεάλ), αλλά και γεμάτες από διεθνείς (17 η Λίβερπουλ και 15 η Ρεάλ).

Τρόπαιο… 7,5 κιλών

Οι Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσουν ένα τρόπαιο που έχει ύψος 73,5 εκατοστά και ζυγίζει 7,5 κιλά, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν τα 90΄ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ φυσικά θα υπάρχει VAR.

Στο MEGA, η συναρπαστική βραδιά.  Αρχικά με Pre-Game εκπομπή στις 21:00 που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Κατσαρός με σχολιαστή τον Άκη Ζήκο, τον μοναδικό Έλληνα που έχει παίξει σε τελικό του UEFA Champions League. Και στις 22:00 ο μεγάλος τελικός.

«Η υπέροχη σεζόν να γίνει φανταστική» για την Λίβερπουλ

Κάτω από την… μπαγκέτα του εμβληματικού προπονητή τους, Γιούργκεν Κλοπ, οι «κόκκινοι» έχουν «λάμψει» αυτή τη σεζόν, από την αποτελεσματικότητα των επιθετικών Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ μέχρι την αμυντική στιβαρότητα που ενσαρκώνει ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ.

Μπορούν να «σφραγίσουν» ένα ιδιαίτερο «τρεμπλ» στο Σεν Ντενί, αφού έχουν ήδη πανηγυρίσει το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας. Μόνο η Premier League τους… ξέφυγε, για ένα βαθμό, καταλήγοντας στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.
«Είχαμε μια υπέροχη σεζόν, αν νικήσουμε θα είναι μια φανταστική σεζόν» παραδέχτηκε ο Κλοπ.

Ακόμα κι αν ένας από τους παίκτες-βαρόμετρα στη μεσαία γραμμή, ο Τιάγκο Αλκάνταρα παραμένει αμφίβολος, η Λίβερπουλ θα έδειχνε σχεδόν ως μεγάλο φαβορί… αν η Ρεάλ δεν ήταν τόσο δυνατή στον ρόλο της ως αουτσάιντερ.

Οι ανατροπές που μεγάλωσαν το θρύλο της Ρεάλ

Οι Μαδριλένοι έχουν διανύσει μια πορεία πλούσια σε συναισθήματα, με δύο ανατροπές κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (στους «16») και τη Μάντσεστερ Σίτι (στα ημιτελικά), μεγαλώνοντας το θρύλο τους. Επίσης απέκλεισαν την -κάτοχο του τίτλου- Τσέλσι στα προημιτελικά.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, σκόρερ 44 τερμάτων σε 45 αγώνες αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων 15 στο Champions League, ενσαρκώνει τη δύναμη του χαρακτήρα ενός συλλόγου με εμπειρία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση (13 τίτλοι, ρεκόρ), με επικεφαλής έναν εξίσου έμπειρο προπονητή (5 τίτλοι συμπεριλαμβανομένων τριών ως προπονητής, ρεκόρ).

Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος ελπίζει να ισοφαρίσει το ρεκόρ τίτλων του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League (5), αγωνίζεται επίσης για την επόμενη «Χρυσή Μπάλα», που θα απονεμηθεί στις 17 Οκτωβρίου, της οποίας θα ήταν το μεγάλο φαβορί σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.

Όπως και η Λίβερπουλ, η Ρεάλ έχει ήδη κατακτήσει δύο τρόπαια στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, τη La Liga και το Σούπερ Καπ Ισπανίας.